domared Creative Commons License 2009.09.04 0 0 70

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni: akislányom (12 éves) talált a kertünkben néhány imádkozó sáskát kb. 3-4 hete.Az egyik, amelyiknek nem volt szárnya a kedvence lett, olyannyira, hogy naponta többször megkereste (általában az egyik növényünkön "lakott"), simogatta, mászott a kezén...nem tudom, tudatosan, vagy véletlenül. de néhányszor előfordult az is, hogy épp nem találta, viszont a hangjára megjelent, felmászott a lábán.

Szóval, negy kedvenc lett, elnevezte Szálkának. Egy egyszerű, zöld színű, most hogy kicsit utánanéztem úgy gondolom hím volt.

Tegnap suli után ismét kiment megkeresni, de nem találta elég sokáig, majd egyszer csak észrevettem a növénye mellett a homokban, úgy nézett ki, mintha kicsit megnyomták, vagy ráléptek volna. (Átjárt a szomszédba is, ott vannak kutyák, macskák, mielőtt megtaláltam épp a nagytestű kutya száguldott el a kerítés mellett).

Az én kislányom felvette, babusgatta, megsiratta, majd rátettük egy kisebb növényünkre, ami a teraszon volt, hogy védettebb legyen. Sajnos a lábait sem nagyon tudta már használni, éppen hogy csak lélegzett. Reggelre hűlt helye lett, miután jobban megnéztem, rájöttem, hogy hiába tettük védettebb helyre, a hangyák valahogy megérezték, hogy ott egy tetem - mert gondolom már nem sokáig élhetett - és felfalták, elvitték...

 

Most nem tudom, mit csináljak, annyira a szívéhez nőtt, pedig csak 3-4 hétig volt itt.

Nem tudtam, hogy lehet tartani lakásban is, de ha így van, esetleg jót tenne neki, ha lenne egy, de fogalmam sincs, hol nézzek utána, hogy kell tartani, gondozni...stb. Ebben szeretném a segítségeteket kérni!

Gondoltam arra is, hogy egy másmilyen állatot, de a gyerkőceim ekcémásak kicsit, a fiamnak pollenallergiája is van, így eléggé leszűkül a kör - na meg Szálkáért volt oda, mindig mondta, hogy milyen szép, nem érti miért félnek, undorodnak tőle...

Szóval, ha tudtok, segítsetek légyszi!!!!!

 

Köszönöm előre is!!!

Üdv, Judit