Okoska13 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 507

Jobb lenne, ha utána néznétek e tényeknek. A Shankland bizottság összegyűjtötte 1933-ig bezárólag a MM-kísérletekben várható eltéréseket, és a valóban mért eredményeket. A bizottság persze nem mondta meg, hogy mihez képest (milyen éterszél esetére) gondolta a kell értékeket. Csak az alkalmazott karhosszakat adta meg az egyes kísérleteknél.

 

A mért adatokat és a Shankland bizottság által elvárt kell értékeket megtaláljátok az általam előzőleg már belinkelt újabb Korom cikkekben. A magyar változatnál csak a Shankland bizottság által megadott kell értékek szerepelnek, a Millerrel kapcsolatos angol nyelvű cikkben benne vannak a Korom által helyesnek tartott Fazor-kalkulus által számítható elvárások is. Amennyiben a Korom-féle számítások helyesek, akkor bizony a mért értékek jóval felette vannak a várhatónak.

 

Ennek oka az, hogy a hibás Michelson-kalkulussal magasabb értékek várhatóak, mint amiit a készülék ténylegesen tud.

 

A 0,5 km/sec sebességű rotációs mozgásnál a várható érték nulla. Minden ennél nagyobb eltolódás már a transzlációs éterszél következménye, ha nem mérési hibából adódik. Az azonban nem valószínűsíthető, hogy az összes kísérletező olyan szisztémás hibákat követett volna el, amelyek miatt az áltaklad megadottnál jóval nagyobb ténylegesen mért effektus pusztán mérési hiba következménye lenne. Aban persze igazad van, hogy az általad negadott (téves) adat mérési hiba lehetne. ha igaz lenne.

Előzmény: boysee (18)