Ljuti Creative Commons License 2009.08.31 0 0 56177

Sziasztok!!

Kérdeznék valamit, ami miatt nagyon aggódom. A Hurka szocializációjáról van szó. Zsazska már adott tanácsot ezügyben, de most úgy érzem valamit tenni kék..

Elvittem az uraságot vasárnap óvodába a 22. ker-be, mondván, h milyen csuda jó lesz, végre kölykökkel játszhat együtt és okosodik(mivel ilyen erdős részen lakunk, ahol a madár se jár, nem nagyon találkoztunk olyan kutyákkal, akkikkel közelebbi kapcsolatba kerülhetett volna). DE szerencsétlen úgy menekül minden kutya elől, h csak akkor áll meg, ha elsik a futás közben és már nem tud tovább menekülni. Akkor hasal és összekuporodik és rettentően fél.. a többi csak szagolta, próbáltak vele játszani, de nem érti mit akarnak tőle és csak várja, h békén hagyják.. Amikor viszont elmennek, akkor kicsit buffog utánuk és megy is, amíg felé nem fordulnak... utána fül, farok behúz és hunyorogva összekuporodik...a feladatokat viszont tökéletesen végre hajtotta, és el nem mozdult mellőlem.. de szerintem ez nem normális, h ennyire fél.. a foglalkozás végén hányt is.. annyira sajnáltam szegényt.

A kérdésem az, h hogyan lehet ezen segíteni? Meg fogja szokni, h nem bántják és megnyugszik? azt már nem is várom, h hepajozzon a többivel, csak ne rezeljen így be.. hétvégén megint vinném, csak félek, h ezzel ártok neki..

Az "oktató" azt mondta nem lesz gond..

Köszönöm a segítségetek! Üdv: Szilvi