sommar Creative Commons License 2009.08.23 0 0 141

A pécsi előadás szuper volt.

 

Aki Vikidált keresi, nyugodtan megnézheti valamelyik DVD-n, vagy meghallgathatja bármilyen felvételen. Nincs semmi akadálya. Én is szerettem, és a mai napig az eredeti szereplők között ő a kedvencem.

 

Mindezektől függetlenül kiváncsian figyeltem és nagyon tetszett a fiatalok társasága a Társulat előadása, a merőben más koncepció, a teljesen más rendezői felfogás, mint az ősbemutatón és a megújított mondanivaló kifejezése. 

Nem tudom megérteni az állandó összehasonlítgatásokat azért sem, mert nincs azonos összehasonlítási alap, pusztán az azonos szerep messze nem elég.

Történelmünk és létünk rengeteg kérdést vet fel, melyet a művészek hívatottak leginkább megfejteni, segítségünkre lenni. Nem hiszem, hogy lehet csak egy oldalról vizsgálni mindezeket. Ezért vagyok nyitott olyan feldolgozásokra (szinházi, könyv. stb) amit többféleképpen mutatnak be az erre hivatott tehetségek.

Az évek múlásával sok minden változik, a körülményeink, mi magunk is. Miért nem lehet elfogadni akkor egy újabbat, másabbat??? MÁST?

 

Szóval szuper előadás volt!  A szegedi is, azt aug. 1-én láttam, fantasztikus, összeforrott csapat, látványos nagyszínpadi előadás!!!

Gratulálok a Társulat 50. István a király előadásához!! (ez is egy mutató!)