KnéZs Creative Commons License 2009.08.20 0 0 8551

Röpködnek az eltelt 1-2 hetes nyaralások , sajnos mi is hazajöttünk kedden este a 2 hetes felhőtlen , csodaláatos nyaralásból. Az Amphoras szállodában voltunk , immár 2. alkalommal töltöttünk ott el 2 hetet , nem is értem miért van ott kevés magyar. Bár lehet , hogy az iroda is kevesebb szobát foglal. A szálloda gyönyörű , szobái meglepően tiszták (az általam eddig tapasztaltakhoz, 8. alkalommal nyaraltam Egyiptomban) kaja kifogástalan.Rengeteg az olasz , mivel a szálloda arab-olasz tulajdonban van , így sok az olaszos jellegű étel is. Most sem kapott el senkit a családból "fáraó átka" , bár szerintem ez nálunk pszicés ok miatt van , fanatikus egyiptom rajongók vagyunk :-)).

A szálloda partja kisebb hegyoldalba épült , de van lejtősen kialakított napozórésze is. A tengerbe stégen át lehet bejutni , de a lejtős résznél van egy olyan rész ahol "áztatni" lehet , de a nyílt tengerbe a korallzátony miatt innen sem lehet úszva bejutni.

Szóval a szálloda szerintem kítűnő választás. + még a hozzáállásuk is nagyon emberi. Mi 2 szobát foglaltunk itthon (jún végén)  a 2 gyerkőc miatt (11és 15 évesek) írtunk ki a szállodának , hogy amennyiben mód lenne rá szeretnénk egymás melletti szobákat kapni . Nem telt bele 1 óra jött a válasz , hogy azt sajnos nem tudják garantálni a sok és változó érkezések miatt DE ha mi elfogadjuk , minden felár nélkül kapunk egy lakosztályt - 2 szobával , 2 fürdőszobával , nappalival , kis konyhai résszel (amit persze nem használtunk ) 2 terasszal , közvetlen a parton ,  tengerre néző ablakokkal . Persze hogy elfogadtuk ! Kicsit izgulva mentünk , hogy ugyan tényleg ért e valamit a levelezésünk , és ért ! Szóval a szálloda a szemünkben csillagos 5-re vizsgázott , mi az intéző úrnak kisebb hungarikumos csomaggal köszöntük meg.

Nyaralás : hát nem pihenésről szólt. Cairó , Beduin est tevegeléssel naplementével , Mózes hegy , illetve búvárkodás volt a mostani menű. :-))  Cairóban 4. alkalommal jártunk , engem mindíg lenyűgőz. Szívesen térek vissza . Beduin esten szintén jártunk már , de most a keresztlányom miatt mentünk ismét , jó hangulatban telt , bár sajnos nagyon kevés magyar volt. Mózes hegy: na ez az a program amit soha többet ! szerintem ezzel mindent elárultam , aki kíváncsi a Szent Katalin kolostorra az külön programként válasssza dahabi kirándulással egybekötve. (szerintem)

Búvárkodás: az életem !!!! a 2 hetes nyaralásból 9 napot töltöttünk ismételten Dénessel és a C-Fun bázis csapatával. Leírni nehéz , hogy milyen volt .... gombóccal a torkunkban búcsúsztunk tőlük. Dénes kiváló búvár , és nagyon jó barát. A legtöbbet a Morgan nevű hajójukkal voltunk , ami tiszta , rendezett , nagy tat résszel , kényelmesen elfér sok búvár is.- de arra nagyon ügyelnek , hogy soha ne legyen tumultus , inkább több hajót foglalnak.  A személyzet : fiatal srácok , akiknek úgy csillog a szeme minden merülések alkalmával mintha most lennének ott először. Kedvesek , segítőkészek , minden óhajodat , sóhajodat lesik. Külön kérhető , hogy hol álljon meg a hajó a merülésekhez(persze az ésszerűségen és a kijelőlt határokok belül) egy ilyen kívánságom során a Paradise merülőhelynél Mustafaval , (aki többször volt víz alatti vezetőnk) Manta , majd Cetcápa , nem sokkal később teknős . Persze napokig voltak irigyeink :-)) Mustafa határtalanul boldog volt , kifejezni nem lehet , azt a gyermeki , őszinte örömet -hogy mit is mutathatott nekünk , milyen élményekkel gazdagodhattunk. Mi hozzájuk járunk vissza , és bátran, tiszta szívvel ajánlom mindenkinek. Dénes okt. végéig marad most kint , de úgy néz ki utánna is marad ott magyar vezető. Láttam írták már itt a fórumon az  elérhetőségét , de akinek kell én is szívesen megadom.

Összegezve: tudom hamarosan visszamegyünk ...