pitman Creative Commons License 2009.08.14 0 0 5417
Köszönöm ismételten mindenkinek a segítségét. Megvan a gép.

Úgy tűnik, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeimet. A felhasznált anyagok és az összeszerelés minősége nagyon jó. Nagyon szépen kidolgozott rajta minden, talán a kis kombinált kefe az, ami mintha egy kicsit a gép több részének minőségét nem éri el. A markolatról történő vezérlés nagyon kényelmes.

A porszívó tényleg nagyon erős, nagyon jól szív. Számomra megdöbbentő volt, hogy egy (másik porszívóval) kiporszívózott szőnyegből mennyi mindent szedett ki, pedig csak a közepes teljesítményfokozata volt használva sima fejjel. Nem tudom egy turbófejjel mi lett volna az eredmény? Az egészen finom port is felszedi és az eddig látottak alapján az nem jut el az első szűrőig sem, tehát nagyon hatékonyan választja szét a port és a levegőt. A portartály kialakítása számomra sokkal szimpatikusabb, mint amit a 6440-es esetében láttam.

Ami a hangját illeti: a gyári honlapon levő adatok egyáltalán nem túloznak, a gép tényleg nagyon halk. Valószínűleg tényleg úgy lett kialakítva az egész rendszer, hogy az alacsony zajszint biztosított legyen. A fő zajforrás inkább az áramló levegő, ha a szívófejek fel vannak emelve a felületről, különösen a turbófej esetében. Az alacsony zajszint mellett a zaj jellege is egészen más, mint az általam eddig hallott típusok esetében. Olyan, mintha a legkellemetlenebb frekvenciák hiányoznának, egészen kellemes hangja van. Mindez nem csak az ember számára értendő, a háziállatokat sem irritálja, mint egyes porszívók.