Afrikaans8 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 2174

Lawson és Stahl...

 

http://www.judapest.org/nigella-lawson-zsido-gyokerei/

 

Nigella Lawson talán a legismertebb tévészakácsnő. Imádom, ahogy erotikus vágyálomként beszél egy tortáról, ahogy megkever egy csokikrémet. Szeretem a gyönyörűen fényképezett műsorait is, és nagyon irigylem azokat a rászabott kardigánokat, és blézereket, amik olyan ügyesen takarják a csípőjét, de kiemelik a dekoltázsát (én az előbbit is imádom... - Afrikaans).

 

Nigella zsidó. Méghozzá a büszke fajtából. Imád róla beszélni, ahol csak teheti, szóba is hozza. Magyarországon sajnos nem jelent meg Feast című (talán legjobb) könyve, amiben a nagyobb zsidó ünnepekre is ajánl menüsorokat. Receptek itt, itt, és itt. Zseniális, kötelező olvasmány. Szívesen vennék egy ugyanilyen kisfilmet a magyar Nigellától, Stahl Judittól is, ahogy bemegy a Síp utcába, és kinyitják előtte a régi anyakönyveket.

 

Olvasói kérdések (és válaszok):

 

- Na, de, ha egyszer szegény Stahl nem zsidó. Vagy igen?

- Egyébként igen, úgy tudom, hogy mindketten zsidók

 

Egyébként: A Stahl Judit saját neve alatt futó szakácskönyvsorozat és tévéműsor szakmai és közönségsikere vitathatatlan, ahogy az angol Nigella Lawson azonos témájú munkásságáé is - amivel az egész Stahl-produkció zavarbaejtő hasonlóságokat mutat. Mindkét esetben érzéki, barna harmincasok túrnak kézzel a salátába, miközben receptkönyvükben szóról szóra ugyanazokkal a szavakkal ecsetelik meghitt viszonyukat az ételeikhez. Nigella kiadója jogsértés esetén kész perelni, Stahl nem hajlandó nyilatkozni az ügyben.

 

Könyveikben is fel-felbukkan némi párhuzamosság...

 

http://velvet.hu/celeb/stahl50831/