Tilia Creative Commons License 2009.08.03 0 0 1240

Szia!

 

Én is könyvelő vagyok, és ezért volt nekem is olyan nagy probléma, hogy egyre rosszabb lett a memóriám. Már két rublika között is elfelejtettem, hogy milyen számot kellene beírni. Eleinte azt gondoltam, hogy túl sok az információ és megtelt a "winchesterem"... Egy éve szedem a hormont, jobb most már, de még nem tökéletes, de egyre több dologra emlékszem akkor is, ha nem írom fel. :-) (Az első időben elmentem egy maszek rendelésre, és elfelejtettem kifizetni. Félútról vissza kellett utaznom, és bocsánatot kérni. Nagyon gáz volt, de mivel pajzsmirigyes doki volt, megértette...)

 

A hormon nélkül a biztos halálba mész, legalábbis nekem azt mondta a doki, hogy kóma a vége. Úgyhogy előbb-utóbb úgyis szedned kell. Nem a hormonnak vannak mellékhatásai, hanem a szervezet áll át nehezen a "hibernáltságról" a "normál" üzemre. Én fogytam 10 kilót, mióta szedem, pedig többet eszem, mint azelőtt.

 

Ha partner benne az orvosod, és biztos nincs más baj, egyezz meg vele, hogy csak lassan emeljék az adagodat, és akkor biztos nem lesz gond. Nálam a "sietség" miatt volt/van ennyi probléma, szerintem, de ez egyéni. Biztos, hogy a többség jobban bírja, különben nem lenne általános a heti/kétheti dózis emelés. Az a baj, hogy a pajzsmirigy-hormon "lusta", csak 5-6 hét múlva derül ki, hogy jó-e az adagolás, vagy sem. Ezért is tart legalább egy évig, amíg beállítják.

Előzmény: Törölt nick (1238)