Soká Creative Commons License 2009.08.03 0 0 5652
T. Moderátorok!
Előre is elnézést kérek, mert alkalmi olvasóként biztosan vétek a regula ellen rövid megjegyzésemmel. De mondandómmal sem a moderátorokat nem célom "bántani", sem törölt hozzászólásokat és nickeket védeni, csupán felmerül bennem a (költői) kérdés, látván, hogy egy szorgosan írogató/offolgató/fárasztó/stb. nick most minden munkásságával süllyesztőbe került, hogy szerencsés-e ez így? Azért kérdezem, mert ezzel (és az ilyen törlésekkel) nem csupán az adott nick "semmisül" meg, de gyakorlatilag maga a fórum is az olvashatatlanságig csonkul. Pedig néhány nap elteltével egy-egy heves vitának vagy offolásnak már nincs érdemi hatása a jelenre, pontosabban a hatása már független attól, hogy a leírt szöveg azóta törlődött-e vagy sem. A törlés leginkább csak azt sújtja, aki valamilyen okból az archívumot "kutatja".

Valószínűleg nehezet kérek/javaslok, de a moderáció terén is a prevenció lenne az áldásos és kevésbé ez a csonkolásos orvoslás.
Fogalmam sincs mennyi pénze van az Index Zrt-nek a moderációs tevékenységre, de tökéletesen el tudnám képzelni, hogy bízzanak meg egy végzős pszichológus hallgatót, aki diplomamunka gyanánt (a felmérés után) ajánlásokat fogalmazna meg, hogy a fórum miként védekezzen a grafománok, skizofrének és egyéb mániás tevékenységben szenvedőkkel szemben. Nem hiszem, hogy érdektelen lenne ez a tevékenység.
Jó nyarat!