Tilia Creative Commons License 2009.07.31 0 0 1235

Én autoimmun alulműködő vagyok. Nekem nagyon nehezen megy ez a beállítás, mert már több, mint egy éve, tavaly áprilisban derült ki a betegségem, de úgy érzem, hogy megint túl nagy a dózis, amit szedek. A szívem most jól bírja, de van egy-két más dolog, ami olyan, mint tavaly nyáron, amikor rosszul voltam.

 

Ha nem bírod, akkor ne olvasd tovább, elmondom nálam mi minden volt azóta, hogy elkezdtem szedni a hormont.

 

Először is nagyon nehezen derült ki ez a dolog. Már 2 éve kezeltek magas koleszterinnel, pedig a szinvasztatintól rosszul voltam (fájtak az izületeim, és bedagadt a szemem körül), de nincs rá másik hatóanyag. Továbbá nagyon hullott a hajam, eltűnt a szőröm, durván száraz lett a bőröm, megemelkedett a vérnyomásom, állandó emésztési problémáim voltak, és a memóriám szinte "elveszett", stb. 

 

Állandó jobb alhasi fájdalmam volt, ezért elmentem az Ormosba egy hőtérkép-vizsgálatra, ahol azt mondta a doki, hogy valszeg pm-alulműködésem is van. A körzeti orvosom nem foglalkozott vele, ezért maszek alapon elmentem TSH-mérésre (csak ez az egy érték 4.500 Ft volt). Akkor végre kiderült, hogy már 100 a TSH, rögtön visszahivattak, és elkezdtem szedni a gyógyszert.

 

A szívproblémákon kívül nekem a reumaszerű fájdalmak okozták a legtöbb kínt. Hónapokig jártam gerinctornára. De a leglehetetlenebb helyeken, mint pl. a könyökömben és a csípőlapátjaimban éreztem áramütésszerű fájdalmakat. A következő legrosszabb az állandó hasmenés volt, de ezt csak vastagbéltükrözés után akarták megorvosolni, ami teljesen elriasztott.

 

A menszesszel a mai napig gondjaim vannak (kp. 20-21 napos ciklusom lett). És a melleim nagyon feszülnek, már a félidőtől, mint egy tininek. Egyszer tejcsorgásom is volt, gondolom a legnagyobb túlműködésnél, emiatt egy kicsit nagyon megijedtem, de elmentem egy pm-specialistához, aki szerint csak klimaxolok... Hááát... Nem tudom, de hál'istennek nem volt többször.

 

Téged biztos nem érint, de állítólag az autoimmun betegeknél gyakori: krónikus fogínygyulladásom van, szinte havonta, pedig rendesen mosok fogat és öblögetek mindenféle fertőtlenítővel. Már egy fogamat ki is kellett húzni.

 

Kb. egy évvel késöbb derült ki, hogy epeköveim is lettek (gondolom a magas koleszterin miatt). Most ezzel műtétre kéne mennem, de nagyon félek, és halogatom.

 

A látásom is erősen megromlott. Kb. 3 havonta elmegyek a szemészetre, szerintük minden rendben van, de én úgy érzem, hogy napról-napra rosszabb a szemem. És már az éles fényre is érzékeny.

 

A bőröm már nem száraz, és a szőröm is visszanőtt (sajnos :-) ), de pl. a homlokomon barnás foltok lettek, nem tudom mitől.

Előzmény: maestus (1229)