Tisztelt Piros Hangszóró!
Te vélhetően közeli kapcsoaltban voltál/vagy az önkormányzattal (hivatali alk., bizottági tag esetleg (volt) képviselő), mert jól értesült vagy, ám nem eléggé.
1.2000-ben 2.100.000.-ért vettem.
2.Nem tudtam és nem tudhattam, hogy út ( és vízvezeték) megy át rajta. A tulajdoni lapja tehermentes volt és a pénzért kiváltott földhivatali térképszelvény sem tüntette fel azokat. A volt tulajdonosnak 1980-ban 4 éves korában került a nevére, csak felnőtt korában közölték vele, hogy van telek Parkvárosban. Nem is tudta pontosan hol található, térkép alapján próbáltuk azonosítani. Valóban este volt (és ha esetleg fontosnak tartanád ezt is: még nem vacsoráztam, éhgyomorral mentem ingatlant vásárolni). Az akkor bozótós területen nehéz volt beazonosítani a telek határait. Kiméréskor derült ki, hogy út megy át rajta, ezért bementünk a hivatalba, ahol elismerték, hogy a közműveknek valóban nem ott kellene menniük és azt igérték, hogy fél éven belül áthelyezik azokat. Ennek következtében - teljes értékű fél évvel későbbi használat megkezdése - az ingatlan vételárát 100.000 Ft-tal csökkentettük.
3.Jóhiszeműen, ellenérték fejében a nyilvántartásban bízva vásároltam az ingatlant.
4. -A jogellenes használat miatt indított kártérítési per keretében (szünetében) 2005-ben nyilatkoztam, hogy nem vagyok hajlandó eladni az ingatlant ennyiért. A pert a jogellenes használat miatt indítottam és a kártérítésként elfogadhatatlan volt számomra az, hogy az önk. felajánlotta az ingatlan forgalmi érték alatti megvételét.
- Az önkormányzat ajánlata állításuk szerint az általuk felkért szakértő véleményén alapult.
5.Nem ajánlotta fel 2006 újból az ingatlan megvételét, a testület által hozott kisajátításaról hozott határozat nem feleltethető meg vételi ajánlatnak.
6.-Itt nyilván a jegyzőnek írt 2008 januárjában írt levélre célozgatsz, de olvasd el figyelmesebben (olvastad egyáltalán?) és akkor rájössz, hogy nem neveztem meg összeget, hanem csak szempontokat, amit vegyenek figyelembe az esetleges ajánlatuk kialakításakor.
Véleményem:
-jogvita csak az önkormányzat szerint van, szerintem csak addig volt, ameddig a bíróság jogerős ítéletében döntött a közművek eltávolításáról. Ezután nem jogvita van, hanem csak az, hogy az önkormányzat vitatja a bíróság ítéletét, amit ugyan megtehet, de az attól még kötelező érvényű rá nézve.
-az ingatlan mindenkori forgalmi értékére nincs hatással az, hogy azt mikor és mennyiért vásárolták és az se, hogy azt reggel vagy esetleg este tették
-a közpénzekkel való gondos bánásmódba nem fér bele az, hogy az önkormányzatnak sokba kerül a bíróság ítéletének végrehajtása, ezért szabotálja azt.