_Csilla_* Creative Commons License 2009.07.25 0 0 5458
Nekem MBTm van már másfél éve, sok mindenre jó, de önmagában gerincsérvre nem.

Az MBT a talp izomzatának edzésére lett kifejlesztve mindenféle talpbetét helyett, mivel a talp izomzat a cipőben elkorcsosul, ebből pedig a teljes helytelen testartás és az egyéb mozgásszervi problémák adódnak, pl idő elötti kopások, az izmok kényszerhasználata és helytelen terhelése. Megelőzési céllal ajánlják.

Az MBT egy instabil rendszer ami járás közben a talpon kívül arra a kb 200 izomcsoportra tud hatni ami alapból a kétlábonjárásban részt vesz. Mivel a legtöbb gerinci porcbetegség instabilitást okoz, az MBT idő előtti használata nem szerencsés.

Nekem is volt időszak, amikor könnyebbnek éreztem a járást benne, de volt amikor az izmok sokkal gyorsabb elfáradásához, túlterheléséhez vezetett. (kb egy óra után már feszült az összes hátizmom, pedig akkor már egész nap talpon tudtam lenni lapos cipőben, korai volt - ma már nem érzem a hátam ha abban a cipőben járkálok.)

Ez a cipő a járás helyes koordinálásának segítésére lett kifejlesztve, sajnos nem helyettesíti a szakszerű és az aktuális állapotodnak megfelelő tornát.

Bár nem tudom hogy neked épp milyen az állapotod, az első lépés még MBT előtt az kéne hogy legyen, hogy minél kevesebb gerincet érő terheléssel erősíteni az izmaid, úszás és talajon végezhető torna.
Előzmény: real_geri (5454)