natalyel Creative Commons License 2009.07.17 0 0 14893
Ph beállít normál értékre.
Venni kéne gyorsklór granulátumot és lassan oldódó multitablettát (ebben van pelyhesítő is kicsi meg algaölő is. Aquamulti pl.)
Adsz neki egy sokkoló klórozást a granulátummal: feloldod a megfelelő mennyiséget vödörben, és a szivattyú járása közben körbejárod a medit és beleöntögeted a vödör klóros vizet. Az alján a maradék kis fehér klórdarabokat azért ne...
Ha van úszó adagolód (kéne) bele egy tabletta, és az állandóan legyen a vízben. Nálam legalábbis a két hónappal ezelőtti medence-felállítás óta folyamatosan benne van, néha fürdés közben van csak kivéve, de amint az utolsó ember is kijött, rögtön visszadobom. Néha még akkor is bent van, ha benne vagyunk. Nem tétel az a mikronnyi mennyiség, ami ennyi idő alatt oldódik. Éjjal-nappal benne úszik.
Keringeted ameddig időd engedi. Minimm fél óra, de mivel a keringetés és szűrés a sarkalatos pontja a víz tisztán tartásának, ezért mehet egész estig. Este kikapcs. Reggel megnézed a vizet. A klór nagy része eddigre már távozik. Ha az alján van szmötyi, kiszippantod. Keringeted mint állat :) De ekkor már lehet benne fürdeni is, mivel mint írtam, a klór nagy része elillant. Persze nem árt teszterrel megnézni a vizet.

Két nap, és csocsi lesz a vized :) (ha mindent jól csinálsz).

Más:
32 fok, isteni jó a vizem :). Tiszta, a homokszűrő jól dolgozik.
Én egyelőre 3 naponta visszamosom a homokot, nekem most ez vált be. Tegnap este is szép zöld víz jött ki belőle, pedig a medi vize ugye teljesen átlátszó és tiszta (-nak tűnik, de mint tudjuk, az alga mikonnyi részecskéi fura lények...). Ilyenkor olyan jóleső érzés fog el, öröm nézni, hogy mennyi trutyit mosok ki a homokból, de komolyan :). Ebből látszik, hogy milyen hatékonyan dolgozik a szűrő.
Előzmény: Damil Rigó (14889)