szervezkedő Creative Commons License 2009.07.14 0 0 14527
Mestereim!
Az itt olvasottakat felhasználva, a kérdéseimre választ kapva csináltam mindent és szuper a vizem!
A víz 28-32fok között van! A 4 éves fiam nagyon élvezi! Én nem értem, hogyan tudtunk eddig medence nélkül élni???!!!! CSÚCS!!! Nagyokat pancsoltunk benne a múlt héten! A medence mellett 2,5-3méteres virágzó leanderek, ha felnézek látom ahogy fátyolfelhők körbeölelik az 1000méteres hegycsúcsot. Pár hét múlva majd kezd érni a füge. Az lesz a menyország, ahogy beülök a medencébe, felnyúlok egy friss vörös fügéért, szétcincálom és dúrom a bucomba.

De addig pár szó a tapasztalataimról:
A nyaralónk mellett állítottam fel egy 3,66átmérőjű medencét. Bő egy hónapja feltöltöttem hogy mire leérünk családilag biztosan felmelegedjen.
A feltötltést követő 5-6-ik napon beleöntöttem egy adag rézgálicot, algaölés céljából. Akkor már egy picit "csúszós" volt a tapintása belülről a medence falának, gondolom az lehetett az a bizonyos ellenség=alga.
Az elmúlt egy hónapban, iszonyatos meleg és hatalmas esők váltották egymást. A medence takaróját nem szaggatta le a vihar, de totál teli volt esővel.
A víz nem buggyant meg. Először átsikáltam mindenütt a belső falat, lajzatot egy nagy kefével, hálóval kihorgásztam a bogarakat, leveleket, forgattam, klóroztram stb. A rézgálicos projectnek egy mellékhatása lett: a medence alján számomra úgy tűnik valami homokszerű, de rézgálic színű mutyi ülepedett le. Ezt porsívózgatással és egy búvárszivattyú alkalmazásával jórészt sikerült kiszedni de egy pici azért maradt még benne. A szűrőt ha kitisztítom valahogy egy picit még mindig rézgálicos levet ereszt.
Közben nyaralt nálunk egy munkatársam aki elmondta hogy nekik is pont ilyen medencéjük van de ő nem csinál ekkora cirkuszt az egészből mint én, 2 kombi tabletta/szezon és semmi gondja nincs a vízzel. Jövőre én is kihagyom a rézgálicos részt!!!
Vettem egy napelemes úszó "fényágyút" ami úgy néz ki csak arra jó hogy éjjel, ha nincs letakarva a víz, az összes bogarat odacsalja. A szomszédok szóltak még hogy a kígyók kiszimatolták a vizemet és figyeljek ha veszem le a takarót. (De ez nektek Magyarországon nem jelenthet gondot.)
Jó pancsolást mindenkinek!