Liquidz Creative Commons License 2009.07.13 0 0 35
Hello,
Zero: ez pozitív!

Az ügyvédemmel beszéltem, az alábbi infókat így gyűjtöttem össze:

- A jogerős használatbavételit a társasházra adják ki, ergo hivatalosan mindenki egyszerre költözhet (legalábbis egyszerre értesítik ki, egyszerre kell elkezdeni fizetni. A kulcs fizikai átadása már a kapacitásuktól függ).

- A kötbérrel valószínűleg nem fognak nagyon kavarni (pl. kötbérről való lemondást aláiratni), hiszen egy nagy projekt több társasházáról van szó, amik egy részét még meg sem vették – így elég nagy port kavarna a tisztességtelen piaci magatartás ill. erőfölénnyel való visszaélés miatt indított „csoportos” per…
- A kötbér hivatalosan az aláírástól számított 19. hónap után jár (nincs előttem a szerződés, nem tudom, hogy 19. hónap eleje vagy annak letelte után). Ami fontos, hogy részhónapokat is számolni kell; tehát 1 hónap és 29 nap késés esetén nem egyhavi kötbér, hanem a havi kötbér 59/30-ad (kvázi kétszerese) része jár.

Ha Neked már jár legalább egyhavi kötbér, és novemberben kötöttél, akkor gondolom nov. 13 előtt történt, hiszen június azonos napjától számítják. Ez szintén jó hír (ti. hogy jól számolják, mert régebben mondtak mindenféle furcsaságot).
A szeptemberi átadásból adódóan (számoljunk a láthatóan nem valószínű szept. 1-el) a november 1-ig szerződőknek pont 3 havi kötbér jár. A hamarabb szerződötteknek a plafon (3 havi), a későbbieknek persze mindenki kiszámolhatja. Továbbá ez a kötbér nem a lakás árát hivatott csökkenteni, hanem a te pénztárcád egyenlegét növelni (ergo nem lesz kisebb az illeték; de ha hitelre vásároltad, akkor sem a pénzintézetnek utalják).

Azt sajnos tudni lehetett előre, hogy nem minden lesz kész azonnal, de azért az a +1 év a sétányra kicsit soknak tűnik. Persze ha jól tudom, a Marina Part is várt úgy 3 évet a fitnessz-teremre…

Zero… amikor bent voltál (06.26), akkor a csempézés, festés, wc-fürdő + konnektorok is készen voltak?
Előzmény: zero 4 hero (34)