nyusz91 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 73
én egy hónapja csináltattam köldök piercinget, nekem szúrták. az első hétben nagyon begyulladt, ujjnyi vastagra duzzadt a hús körülötte. pedig kentem betadinnel, azt ajánlotta a pasi. aztán visszamentem a szalonba, ahol csinálták, és kicseréltettem kisebb peircingre, ugyanis ami először lett berakva, naon piszkálta a friss lövést. szóval kicserélte kisebb mintázatú és hosszabb szárú piercingre (amit magam vittem). vettem 100%-os alkoholt a patikában, azzal ecsetelgettem jó 3 hétig, mire szépen leapadt a gyulladás. azóta vtam Balatonban, napoztattam is (ezeket a lövést/szúrást követően 3-4hétig tilos).

viszont nekem is a felső része állandóan éppen hogy csak gennyezik. nincs begyulladva, mégis egy tiszta fehér genny jön belőle.
rájöttem, hogy ez csak akkor van, ha kicserélem, piszkálgatom vagy hason fekve alszom éjjel.

tapasztalataim szerint, ha vkinek a füllyuka a fülbevaló cserélgetéstől hajlamos begyulladni v fájni, az illető a piercingekkel is így járhat.

piercing is befolyásolja a begyulladás esélyét. mutatom:
itt volt ujjnyi vastagon bedagadva. a pillangó csápja intenzíven érintette a frissen szúrt husit, szárnyának alja pedig bökte a hasamat. és ahogyan ültem, feszült az egész. mozgatni sem tudtam, mert rövid a szára. (ékszerésszel kicsit átalakíttatom, és akkor már remélhetőleg tudom hordani. túl szép ahhoz, hogy csak a dobozkájában pihengessen.)
ennél a lepke szépen beleül a köldökömbe.nincsenek kiálló csápjai és a szárnya alja is le van kerekítve. nem szúr és kényelmes. és a bedugó része is hosszabb, tehát tud mozogni.

ajánlom mindenkinek, hogy csak olyan piercinget válasszon, amiről azt gondolja, hogy tudni fogja viselni. pórul ne járjon, mint én :)
Előzmény: heszty90 (63)