pasa_ Creative Commons License 2009.07.11 0 0 158
bizonyara. en nem eredet0kutatni jarok a piacra hanem vasarolni, ott az aru, lehet nezni, tobbnyire kostolni is, megveszem ami tetszik es leszarom honnan van. a lenyeg hogy a piacon lehet talalni eheto cuccot, nem ugy mint a tecso es hasonlok felhozatalaban, ami tobbnyire vagy zold vagy rohadt.

A kinai fokhagyma nekem is feltunt, de abbol tortenetesen van valasztek a hodalyban is, es en olyat veszek ami frissnek latszik, nincs osszeaszva.

Paradicsomot idehaza is csak foliaban lehet ertelmesen termelni, a szabadfoldi baromi keson erik, amikor mar hajlamos az izhibara, raadasul nagyon egyszerre. (a hodalyokban meg szinte kizarolag zold-utoerlelt-seizesebuze verzio van, es nem talaj kerdese.)

A TSZ-eket anno nem a kommunistak talaltak ki , hanem a parsztok (a kommunistak csak azt, hogy kenyszerbol kell szovetkezni), nyugodtan osszeallhatnanak ma is akar termeles akar eladas szempontjabol, letrehozva a sajat eladasi pontokat es "belsos" arkepzest. Helyette sokkal egyszerubb sipakolni, hogy a piacon hogy vesznek at mit.
Előzmény: Ghanima (141)