vadeger Creative Commons License 2009.07.04 0 0 32
Tévedés, nem veled, a jelenséggel kapcsolatban. Azért is nem küldtelek sem én sem más melegebb éghajlatra, mert a történetből nem derült ki egyértelműen, miről van szó, ki fia borja. De mivel ez nem a "Tanácsok: Hogyan lopjuk el a hitel összegét?" topic, ezért ez is benne van a pakliban.

 

Nézzük akkor továbbra is pozitívan a kérdést. Van egy kocsi, aminek az értéke megmentheti a lakást. Van egy másik, ami funkcionálisan nagyjából ugyanazt tudja. Ergo lakás is marad 1, kocsi is marad 1, csupán ennek a módját kéne megtalálni. Nem mellesleg van egy család, akinek nyilván az az elsődleges érdeke, hogy legyen hol laknia. Vagy ez nem abszolút preferencia? Mert akkor egyszerű a feladvány, mint a bot, nem én vagyok itt a gonosz.

 

Közbevetőleg - feltéve, hogy ebben az értelemben jön a képbe - azt ugye csak viccnek szánod, hogy valaki más pénzéből gyarapítod az amúgy is zsúfolt ország népességét?

 

Mivel azt nem látom át, mik a tulajdoni viszonyok, ki mire vett fel hitelt, ezért nem tudom, hogy mit csináljál. Végrehajtani nyilván csak a hitelfelvevő és a kezes tulajdonában levő dolgokat lehet.

Előzmény: gaby39 (31)