A mai nap mottója:
"Wake-up your senses!"
A Gaggia gyárban dolgozó technikus haverom Budapesten járt, végre valahára meghozott néhány korábban kért cuccot:-)) "Cserébe" bemutattam Fővárusonkat, trópusi esőben, nyakig elázva, és ittunk három különböző helyen rosszabbnál rosszabb eszpresszót. Brrrr, nagyon gáz. Én duzzogtam, de ő tudta élvezni még az elbaltázott kávékat is, hiába na', élni tudni kell... (Európa kávézó, Mozart kávézó, Libri kávézó -- NEM én választottam kávézókat, ő találta ki, hogy ezekbe akar "körbenézni". Na megkapta!)
Most van időm feltenni képeket is, néhány itthon készített kávéról.... Ugyanis: kaptam nagyon frissen csomagolt (pár napos!) Gaggia POD-okat, 7 g-os és 13,5 g-os Gaggia POD-ok vannak forgalomban.
A "fekete" INTENSO és a "piros" 100% ARABICA.
Többször kiderült, hogy bizonyos főzőfejjel (felsőszűrővel és vízterítő blokkal) rendelkező gépekkel igenis lehet -- minden átalakítás nélkül -- kitűnően POD-ot IS elkészíteni egyébk. nem POD-os géppel (ld. Pod-ot hagyományos kávéfőzővel? Kipróbáltuk! http://www.kavekorzo.hu/kavefozo-tuning-barkacs/pod-ot-hagyomanyos-kavefozovel-kiprobaltuk.html ).
Egyúttal bemutatom a Gaggia "Wake-up your senses!" exkluzív gyártású, sorszámott csészéjét is:-))
A csészét Blaze73 Topictárs kapja, Neki ígértem, meg amúgyis ha már valakinek van Gaggiás kisautója, csésze is kell mellé;-))
Nos, hozzávalók:
Gaggia Classic gép,
Gaggia "fekete" INTENSO POD 7 g ill- 13,5 g
Szűrők: Gaggia egycsészés gyári eredeti szűrő a 7 g-os POD-hoz, és egycsészés (!) LaMarzocco szűrő a 13,5 g-os POD-hoz
Csésze: Gaggia "Wake-up your senses!"
Az alábbi képen látható kávéhoz egycsészés LaMarzocco szűrőt (a 13,5 g-os POD-hoz) használtam, Gaggia "fekete" INTENSO POD-ot. Kávé mennyisége: kb. 50 ml (cremával együtt), idő: 25 sec. A dupla (13,5 g-os) POD-ot belegyömöszöltem a LaMarzocco egycsészés szűrő cilinder-részébe:-))!
De hasonlóan jó, kitűnő eredményt értem el a 7 g-os POD-al és az egyszetrű gyári eredeti Gaggia egycsészés szűrővel is (csak ez esetben a kávé 30 ml)!!!
Van itt crema meg tigriscsík is, ez utóbbi meglepett, mert nálam POD-nál eddig nem jött elő (hiszen a POD egy "túlszűrt" kávé -- igaz, sok függ a szűrőpapír vastagságától, "szövésétől", azaz pórusainak méretétől, kialakításától is).
Nyilván a frissen darált kávéhoz semmi nem hasonlítható! - nálam a POD csak ritkán látott vendég, főleg akkor ha lusta vagyok, vagy nagyon sietek...;-))
Eredmény: