Sziasztok,
voltam ma a Dobkő-Dobkő körön.
A Dobkőtől a Szakó hegyet kerülő dózerig vezető dózer aránylag jól járható. A tetején a lapos részek, amitől féltem, jól járható. Utána a meredekebb lejtős rész bent az erdőben vizes, csúszós, a legalján az utolsó száz méter saras nagyon.
Kikanyarodva aszakó hegyet kerülő dózerre Hoffmanig teljesen jó, száraz.
Hoffmantól az erdészeti aszfaltútig vezető főként emelkedő ösvény nagyon csúszós, nem tudtam rajta teljesen felmenni, de nem gyűjti a sarat.
Az erdészeti aszfalttól Pilisszentlélekig a lejtő száraz, de nagy vízmosások és mély avaros részek vannak, itt majd óvatosan!
Az aszfaltút Szentlélekről felfelé száraz :-)
Utána jött volna az ösvény Ecset-hegyig majd vissza a dózer, de ezt kihagytam, mert az ösvény alja nagyon sáros volt. Ott ragad mindig. Bringát felkapva kb. 3-4p alatt át lehet érni a kritikus részen. Ha az alján látod hogy sár, akkor ez a legjobb megoldás, nem érdemes belemenni és kísérletezni, mert utána már nehéz lesz felkapni a bringát.
A nagyon keréknyomos szekér út a Fűrész rétig (ahol megint kiérünk aszfaltra és jobbra kanyarodunk felfelé hoffman irányába) nagyon gáz, de az mindig az, még szárazon is. Csúszós nagyon, de lehet rajta menni.
Az aszfalt után be ismét terepre, majd le Pilismmarótig. Na ez az út a tetején nagyon keréknyomos, sáros, az alja meg nagyon ragadt már, ott jó sok sarat összeszedtem.
Az emelkedő Pmarótról a Szakó hegyet kerülő dózerig sajna nagyon sáros. Főleg híg és egyhelyben forog a kerék, elég sokat toltam. Helyenként voltak ragadós részek is. A Szakó hegyet kerülő dózer után (az emelkedő felső fele) jól járható, gyakorlatilag száraz.
Sajnos ma sokkal rosszabb volt, mint múlt hét csütörtökön, bár éjszaka lehetett egy nagyobb eső. Most délután nem volt.
Ha marad a meleg és nem esik, akkor talán kiszáad annyira, h a ragyacs nem ragad, a híg meg járható lesz valamennyire. Ha pénteken esik még, akkor viszont biztos lesz tolós szakasz is.
Valaki járt a Pap-rét utáni részen?
üdv,
hp