Törölt nick Creative Commons License 2009.07.01 0 0 24212

Ezt egy nagyon egyszerű vizsgálattal meg tudják nézni. Én megértem a paragyártásodat, én is ugyanilyen voltam az első baba előtt. Ráadásul ilyen problémák sok párnál előfordulnak.

 

Azt hiszem úgy zajlik a vizsgálat, hogy adott időpontban "előírják" az együttlétet, utána fél nappal vesznek kenetet a méhnyakról, és ha nincs benne élő spermium, akkor nagy eséllyel rossz a környezet, nem jutnak át a spermiumok.

 

Az inszemináció ilyenkor egy járható út.

 

Másik összeférhetetlenségi lehetőség már jóval ritkábban fordul elő, és drágább kideríteni. Vérből néznek, genetikai összeférhetőséget. Viszont úgy tudom ilyenkor létrejön a terhesség, csak általában korai a vetélés történik.

 

Az első vizsgálat úgy emlékszem, hogy pl. a Róbert Klinika normál meddőségis kivizsgálásában is benne van. Én kb. fél évvel a metszedés után jutottam el odáig, hogy továbblépek, bejelentkeztem ezekre a kivizsgálásokra, és az első előtt (az lett volna az átjárhatósági) jól teherbe estem.

 

Nem kell rossz dolgokra gondolni, és bevonzani minden problémát, de jó ha nem veszik el az ember az orvosok és diagnózisok tengerében. Én leginkább azon aggódtam (és ez idegesít a normál eü ügymenetben), hogy oké, megvan az első probléma (értsd PCOS), ezzel eltöltünk jó pár hónapot-évet, és nem nagyon akartak továbblépni az orvosok a kivizsgálásokban.

A Róbert Klinika és az orvosom ezért volt szimpatikus, mert megértette, hogy nekem szükségem van arra (leginkább lelkileg), hogy minden lehetséges problémát kiszűrjünk, és ne húzzuk az időt.

 

Egy barátnőméknél hasonló volt a helyzet. A srác rossz eredményeket produkált, másfél évig, amíg így-úgy fel nem javították, a lányt nem volt hajlandó senki tüzetesebben megvizsgálni, mondván, hogy a srác a "ludas". Aztán kiderült, miután a fiú eredményei megjavultak, hogy a lánynak is komolyabb problémái vannak, műtétre szorult. Ha ezt akkor diagnosztizálják, akkor hamarabb álltak volna "készen" mindketten.

 

 

Előzmény: ljucy (24195)