jatson4 Creative Commons License 2009.06.30 0 0 53486

Hello,

ma voltam egy kicsit kint a pályán.

Pilisszentkerszttől Dobogókőig, a meredek részek reljesen szárazak, a laposabb helyeken néhol híg sár van, jól tekerhető az egész, csont nélkül fel lehet menni.

Aztán Dobkőről legurultam Királykútiig, ez is gyakorlatilag teljesen száraz.

Királykútitól Kisrigóig tartó szakaszon lehetett délután eső, mert elég nedves volt felfelé a dózerút meg az aljnövényzet és a bokrok is vizesek voltak. A tetején visszafordulva és elindulva lefelé kisrigóig bent az erdőben megint voltak híg folyós részek, (ráadásul szét is volt járva, elég sokan bringázhattak arrafelé a hétvégén és ezek szerint nem is száradt ott azóta), de mindez ugye lefelé, tehát lehetett menni gond nélkül.

Kis rigótól jöttem vissza Pilisszentkeresztig. Az aszfalt után rövid szakaszon rögtön jó nagy dagonya, de a patakmeder már jó volt. A tölgyikrek felé vezető emelkedőn helyeként süppedős volt a sár, de csak néhány méterek, aztán megint kemény. Tölgyikrektől Pszentkeresztig pedig megint inden száraz, néha laposon egy-két tócsa.

Összességében ez a szakasz teljesen jól járható volt, nem kellett sehol leszállni, nem gyűjtötte a sarat, lehetett végig haladni, stb... Hozzáteszem, hogy a DM pályában ezek a részek a legkevésbé kritikusak sár szempontjából. Múlt hét szerdához-csütörtökhöz képest pedig jobb volt.

Holnap megyek a Dobkó-Pszentlélek-Pmarót-Dobkő szakaszon, ha nem ragadtam be végleg a sárba, és hazaérek, akkor írok majd. Bár itt tuti lesz szívás. Felújították a Dobkőről Hoffmanhoz levezető dózert, szárazon tök jól le lehet rajta zúzni, na de mivel tömték be a keréknyomokat, vízmosásokat? Agyagos földdel. Múlt héten eléggé süppedős volt lefelé.

üdv

hp