kilenctizenegy Creative Commons License 2009.06.29 0 0 2108

A zsidó csoportok kétezer-kétezerötszáz éve élnek olyan népesség közvetlen közelében, amelyik nála nagyobb és tőle különböző. Az askenázi és a szefárd ág legalább ezer éve szétvált.

 

A középkor folyamán a gyerekek jelentős része olyan szexuális kapcsolatból származott, ahol a hadjáratot vezető vagy megszálló katonaság erőszakolt meg nőket vagy használt ágyasokat. Németországban pl. egy felmérés szerint 1945-46-ban százezernél is több olyan gyerek született, akiknek szovjet katona volt az apja. El tudod képzelni ennek alapján, mi folyhatott az ókorban és középkorban, amikor folyamatosak voltak a hadjáratok. és akkor még a házasságon kívüli kapcsolatokból születő gyerekekről (egyes felmérések szerint 25-30%) nem is beszéltünk.

 

Képzelj el egy olyan hipotetikus kísérletet, hogy időszámításunk kezdetén lepakolsz 1000-1000 kínait Marokkóban és Oroszországban, majd ezer év múlva megnézed utódaik génallományát. Genetikailag egy arab és egy szláv csoportot fogsz a helyükön találni, akkor is, ha kétezer év alatt csak csoporton belüli házasságokat kötöttek.

 

Ez történt az askenázi és a szefárd zsidó csoporttal is, nem kell ehhez kazár eredet.

Előzmény: Rufella (2107)