KRISZ2007 Creative Commons License 2009.06.19 0 0 451
Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan erjedhet. A Vogel könyvet vettem alapul aszerint egy hét után kell lefejteni. Na mindegy. Egy pohárba tettem cukrot meg annyi vizet ami ellepi. Betettem a mikróba felforraltam, és amikor feloldódott beleöntöttem kettőbe. Meglátjuk mi lesz belőle. Rosszabb nem lesz az tuti.
Fokolót nem tudtam venni, mert amikor sörfokolót kértem, néztek rám a gazdaboltban, mintha repjegyet kértem volna a Marsra. De a jövő héten mindenképpen veszek egyet.

Az erjedési hőmérséklet 22c volt. Szerintem az lehetett a baj, hogy volt vagy 30c mikor belekevertem az élesztőt.Gondolom, ezért habzott fel annyira hamar.
Amúgy az élesztőt úgy kaptam egy ismerősömtől, aki egy ismerősétől kérte. ;)
A furi az volt még a dologban, hogy a magas hőmérséklet ellenére, nem feljött a tetejére, mint egy felsőerjedésű, hanem harmadik napra úgy leült az aljára, mintha odaszögezték volna.

Lehet, hogy megpróbálom ezt a házi cukorfokolót. Már csak kíváncsiságból. Köszi az ötletet.
Előzmény: BoBoYSA (449)