Dick17 Creative Commons License 2009.06.18 0 0 7
RÉVÉSZ SÁNDOR ÉS ZENEKARA JÚNIUS 24-ÉN,  BUDAPESTEN ELŐSZÖR,  A  MAMMUT SZÍNHÁZBAN ADNAK KONCERTET!

 

"Ami késik, az jön." 1986 óta, immáron 23 éve nem turnézott Magyarországon. De most, ami késik, az jön, ugyanis örömmel szeretnénk bejelenteni, hogy 2009. márciusától országos koncert körútra indult zenekarával és most a fővárosba érkeznek!

 

Csillogó tehetségű négy fiatal zenésztársat talált maga mellé és velük együtt valósította meg azt az akusztikus hangkép álmát, amit színre visznek. Generálos múltjából két, a Piramis dal archívumából mindösszesen három múltidéző dalt szólaltatnak meg, ezeken kívül az 1985-ben megjelent: Révész Sándor, a Révész 1993 és a 2003-as Változtam című lemezéről válogatott számokat és öt vadonatúj dal is elhangzik a koncerteken.

 

Révész Sándor válaszol:

 

Miért döntöttél úgy, hogy újra kezded?

 

Valójában nem újra kezdem, hanem folytatom, és szándékom szerint szeretném kiteljesíteni a jövőben mindazt, amit 1993-ban elkezdtem. Ugyanis az akkor megjelent RÉVÉSZ 1993 című CD-m dalai mind akusztikus gitáron születtek, mert szerény zeneszerzői képességeimet e hangszeren bontakoztatom ki a legkifejezőbben. Így természetesen már akkor is foglalkoztatott egy élőben is megszólaltatható, izgalmasan ütőképes akusztikus „hangkép” megalkotásának gondolata. Ez akkoriban nem jött létre, de az azóta is dédelgetett álmom megvalósulthoz most minden feltétel megadatott. Tehát, szobrász barátom szellemes szavajárásával élve: ”Ami késik, az jön.”

 

Kik ezek a fiúk akikkel együtt zenélsz?

 

   Csillogó tehetségű fiatal zenész társaim, nevezetesen:

 

Cseh Balázs – basszusgitáros; Horváth Ákos - gitáros, énekes; Nagy Gergő – gitáros, vokalista, aki szájharmonikán, mandolinon és ír buzukin is játszik; Szakál Béla – aki cajonon, ütőhangszereken játszik.  

Annak ellenére, hogy szinte mindannyiunknak hangos rock zenei elő életünk van, nagyon szeretjük azt a dinamikájában rendkívül tágas zenei tartományt, amiben lélegzetelállító pianókat és nagy fortékat egyaránt megszólaltatunk. Hihetetlen igényes és jó ízlésű fickók a társaim, akik más produkciókban is játszanak. Lelki „rezgésszámunk” harmóniája külön ajándék számomra, amit kölcsönös tisztelettel élünk meg. Nagy öröm nekem velük ebben a rendkívül árnyalt, kreatív atmoszférában együtt dolgozni.

 

Mit vársz ettől az új felállástól?

Szepes Mária Néni gondolata szóljon válaszként, miszerint: „Örömöt érezni annyi, mint erőnket szétszórni. Ezért az örvendező lények közelsége termékenyítő erő.” Nos az általunk átélt alkotói hevületet szeretnénk a koncerteken megosztani a közönséggel, hogy ők is részesüljenek örömünkben. Nézetem szerint e felállás a zenénkben és az együtt zenélés örömében rejlő intimitást és az erő megnyilvánulását hivatott közvetíteni, amely reményeim szerint kivívja mindazon zenebarátok tetszését és szeretetét, akik eddig is figyelemmel kísérték pályámat és hűségesek maradtak hozzám a hosszú évek során.

 

TURNÉ ÁLLOMÁSOK:

június 24 – Budapest, Mammut Színház

július 3. – Sopron VOLT Fesztivál