Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.06.15 0 0 781
Tarlós gárdistaköszöntéssel búcsúzott

* Index

| 2009. június 15., hétfő 13:02 | Frissítve: 3 órája


Tarlós: Fiam, te hülye vagy!

Tarlós István az Indexnek elmondta, hogy szerinte az MSZP-ből és SZDSZ-ből csak a félelem beszél, a rendezvényen egyetlen egy jobbikos vagy gárdista felszólaló nem volt. Hogy a tömegben volt-e jobbikos vagy gárdista, azt meg véleménye szerint nem tudhatja az MSZP vagy az SZDSZ, hacsak ők nem vezényeltek oda néhányat. Tarlós hozzátette, hogy amíg a rendezvényen volt, addig nem látott egy gárdistát sem.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a koalíciós frakciók a beszédének a tartalmával nem tudnak vitatkozni, azért kötnek belé „ilyen kényszeredett marhaságokkal”. Ezért felszólítja a koalíciós politikusokat, hogy hagyjanak fel azzal a szánalmas kísérletezéssel, hogy őt a Fidesszel szembeállítsák.

Tarlós közölte, hogy a "Szebb jövőt!" kifejezést már 2002 óta használja, amikor még sehol sem volt a Magyar Gárda. Ennek illusztrálására hozzátette: apja 1942 óta piros szegfűvel köszönti az édesanyját, és mikor ő azt mondta neki 1994-ben a Horn-kormány megalakulásakor, hogy változtatni kellene ezen a szokásán, apja csak ennyit mondott neki: Fiam, te hülye vagy. Tarlós elmondta, ugyanezt üzeni most az MSZP és az SZDSZ politikusainak.