Azért én attól óva intenélek benneteket, hogy fene nagy nép-nemzeti radikális hangulatban elfeledkezzetek arról, hogy jelenleg is folyik az összes ingatlanszövetzkezeti maffiózók ellen indított un. igazságszolgáltatási eljárások garmadája. Tudtommal még nem nagyon történt jogerős lezárás egyiknél sem. ( sőt ellentétes ítélkezések miatt - ami várható a BAUMAG ügyben is - van nagy ramazuli )
Volt szerencsém BAUMAG ügyben az eddig megszületett összes - szám szerint 4 db - igazságügyi szakértői véleményt áttanulmányozni. ( kb egyezer oldal mellékletek nélkül többszázmillió Ft ráköltésével )
Ezt csak azért hozom elő, mert ezek a vélemények adnak bizonyos orientációt arról, hogy a károsultak pénze hol és kiknél landolt.
( és tényleg csak zárójelbe: lopikula hozta elő. hogy a szakértők vitatkoztak a legutóbbi tárgyaláson, hogy 13, vagy 16 mrd a könyvszerinti vagyon???: - hát nem a szakértők, hanem az I.r. tette ezt vita tárgyává - azon jólfelfogott időhúzási taktika jegyében, hogy a bizonyítási eljárás húzzon még legalább egy fél évet bele az eljárásba - szerencsére nem ette meg a Bíró úr.
Egyébként is tökmindegy, hogy a BL féle kreatív könyvelése utáni könyvszerinti vagyon papíron mennyi, mert szerintem kezd kitisztulni, hogy ez a vagyon a piaci értéken nem több annál a 5 - 6 mrd ft -nál, sőt még optimista is voltam )
És ahelyett, hogy itt a hírturmixos stílus vehemenciáját vennénk át, javaslom, beszéljünk pld arról, hogy az AGENDA-H szövetkezet 2008 évi záró közgyűlésen mi is történt?:
( szerintem ez számunkra fontosabb, mint a világmegváltás jobbikos prezentációja. ( elárulom- én is a jobbikra szavaztam, magánügyem, hogy miért )
Túl azon, hogy a Szövetkezet honlapján jelent meg erről valami, de a lényegesek arért kimaradtak: Börs 2009 05 22 Kamerdi u 11 Helyszín a székhely.
Szövetkezeti tagok száma - beszámoló mérleg alapján 1184 fő - szavazati joggal megjelent 60 fő ( valójában 59 fő )
1. napirend keretében Balázs László elnök helyett Hazai Péter IG tag minőségében előadta - felolvasta - azt a tájékoztatót, ami ami arról szólt, hogy:
- sajnos nem sikerült elérnünk, gogy a vagyon felett ( lsd fent ) rendelkezzen a szövetkezet, pedig ez bizony 13 - 16,5 mrd Ft értéket képvisel. ( azonnal aktualizált a beszámoló )
- alapvetően két eljárás van folyamatban - egyik a büntető, másik a megfellebbezett polgári per a 18 mrd Ft.-ról ) a büntető elsőfokúját szeptemberre ígéri a Bíróság, míg a polgári eljárás másodfokának elbírálása másfél éve húzódik, ( " szerintük patthelyzet van" )
-jó lenne, ha a büntetőügy mielőbb lezárulny és végre a vagyonzárlat feloldódhatna. hogy az - u.n. termelés beindulhatna végre.
- További 50 - 60 per peres eljárással is küszködik az Agenda -H szöv, mely jelentős költségeket emészt fel. DE SEBAJ? MERT EDDIG MINDET MEGNYERTÜK? ÉS EZ ÍGY LESZ A JÖVŐBEN IS !!! Balázs úr jelenleg is egy bírósági elfoglaltság miatt nem tud részt venni a közgyűlésen.
- a cégcsoport legfontosabb tevékenysége, hogy kb 2 - 3 cégbe ( -szószerint- társaságba- ) olvassza össze a cégeit költségtakarékossági okokból.
- Az Igazgatóság megtárgyalta és elfogadta a tevékenységről szóló tájékoztatót.
Mártem az időt : 6 perc alatt letudta Hazai úr az 1 .sz. napirendet. Kérdésre, véleményre nem kínált lehetőséget a hallgatóság számára.
2. napirendben:
Dr VI rendű. ismertette, hogy teljesen törvényes a Hazai Péter levezetése. ( hogynemondjam - talán a felügyelő bizottsági vélemény képviselete is )
Ismertette, hogy az Ag. -H szöv alapszabályát pár ponton módosítani kell. Nem önszántából, hanemhogy a bíróság előírt néhány dolgot.
( azt azért csak én jegyezném meg, hogy az a sztár-cégügyvéd immáron harmadik éve kínlódik azzal, hogy a jelenlegi jogszabályolnak megfelelő alapszabályi bejegyzési kérelmet terjesszen be a bíróságra. Meggyőződésem szerint nem is fog - annál is inkább, mertn mire oda kerülne, ettől el lesz tiltva . )
Az alábbi pontokat kell módosítani a közgyűlésnek: ( megjegyzem, hogy a 2006 X.tv 21 § és 24 § e napon nem is hozhat döntést a közgyűlés 9
11. p. 58. p. 80. p. 99. p. 103 - 104 p. 105.p. 106 . p.
És hát megerősíti a 2006 évi Alapszabály módosítást és egységes szerkezetbe foglalt.....stb bla...bla..
VI.rendű utalt arra is, hogy a törvényességi beadványokban az 5 - 6 ból kettő elutasította cégbíróság -ezek azok, amiket az egyesületek éber szemmel figyeltek.
Továbbá: A Szövetkezet nem él azzal az üzletrész árfolyam értékének változtatási lehetőségével, amit a törvény az üzletrészek átalakítása során előírt a külső üzletrészelk vonatkozásában is.
Az Ag-H Szöv közgyűlése 57 igen 2 tartózk és 1 nem szavazattal fogadta el az előterjesztést. Ugyancsak elfogadta a 2008 évi - Hazai Péter által feldadogott -( szó szerint értendő!!!!)- mérleget 59 + 1 szavazattal.
Az EGYEBEK napirendben 4 - 5 hozzászóló kifogásolta Balázs László távollétét, a tagsággal szembeni merev elutasító viszonyt, és a sok hazudozást a vezetőség tagjai részéről. Mondanom semkell, hogy Hazai úr mentalitásának megfelelően a kivezettetés eszközét helyezte kilátásba a keményebb hangot megütők irányába.
Arra a kérdésre, hogy az imént megszavazaott alapszabály, mégis -- hol olvasható -Hazai úr nem átalotta mondani, hogy a honlapon ez már régen ott van fönt és természetesen a módosításokkal kiegészítik.
Arra a kérdésre, hogy valójában miben is ölt testet a baumag vagyon, Hazai úr nem átalotta mondani, hogy természetesen az internetes honlapon a MI mennyi a Baumagnál című költeményben ezek konkrétan megtalálhatók.
Nem sorolom tovább Hazai úr képtelen állításait.
Ezzel a tudósítással tartoztam a fórumot aktívan figyelemmel kísérőknek.
És hát visszatérve a bennünket oly nagyon érdeklő baumag vagyon kérdésére.
Az egyik szakértői agyagban találtam egy negyon is egzakt kimutatást arról, hogy mikre is fordították a mi "befektetéseinket" ( befizetéseinket).
Íme egy kis kimutatás a teljesség igénye nélkül :
A szakértői vizsgálat a 47 cégre vonatkozóan összesített 138.513.008 ezer Ft költség ill. ráfordítás vizsgálata kapcsán megállapította és kigyűjtötte a vállalatcsoport által elszámolt összes költség és ráfordítás 70 % -át adó ÖT CÉG adatát (amely összesen 97.608.876 ezer Ft), amelynek több mint 80 %-áról konkrétan beazonosítható, hogy milyen jogcímen került elszámolásra.
A részleteiben vizsgált és azonosított:
ÖT CÉG ÁLTAL elszámolt összes költség és ráfordításból
1. 60 550 699 ezer Ft Társ.-ba bevitt v.-tárgyak kivezetett nyilvántartási értéke
2. 709 637 ezer Ft Értékesített immaterális javak és tárgyi eszközök
kivezetett nyilvántartási értéke
3. 4 260 350 ezer Ft Értékesített értékpapírok, (üzl. r. kivez.nyilv.tarti értéke
4. 965 634 ezer Ft Elszámolt értékcsökkenés
5. 5 193 364 ezer Ft Visszavás. saj. üzletrész nyilv. értéke (a Baumag Szöv. -nél) 6. 49 377 ezer Ft Céltartalék képzés
7. 1 036 479 ezer Ft Tulajdoni részes. és értékpapírok elszámolt értékvesztése
72 766 040 ezer Ft az 1.-7 . sarokban szereplő tételek Összesen
8. 1 560 349 ezer Ft Bér és bérjellegű ráfordítások és ezek járulékai
9. 615 817 ezer Ft Megbízási díjak
10. 20 600 ezer Ft Managment dijak
11. 41 153 ezer Ft Szakértői díjak, tanácsadás, fordítás
12. 41 342 ezer Ft Ügyvédi díjak és perköltség
13. 18 417 ezer Ft Üzletkötői jutalék
14. 605 903 ezer Ft Reklám, piackutatás, hirdetés elszámolt költsége, nagyobb részt a REART Kft-nek
15. 103 651 ezer Ft Pénzszállítás költsége
16. 70 244 ezer Ft Bankköltségek
17. 462 790 ezer Ft Bérleti díjak, melynek döntő többsége ingatlanok bérleti díja
18. 90 333 ezer Ft Objektumok őrzési díja
19. 169 058 ezer Ft Inform. adatfeldolgozás, rendszerfelügyelet költsége
20. 336 074 ezer Ft Végleg átadott pénzeszk. (támogatás) döntően a Gyors
Újrakezdés KHT-nak
21. 8 592 ezer Ft Elengedett követelések
22. 36 393 ezer Ft Hitelezési veszteség
23. 253 980 ezerFt Határidös ügyletek vesztesége (döntően a Királybrókernél
és Cashline Rt-nél bonyolított ügyleteken)
24. 19 490 ezer Ft Értékpapírokkal kapcsolatos pü. műveletek rendkívüli ráfordítása
25. 2 497 307 ezer Ft Értékpapírok és részesedések eladásának vesztesége
26. 105 944 ezer Ft Ráfordításként elszámolt adók, hozzájárulások
27. 53 209 ezer Ft Költségvetésnek fiz.bírság, pótlék, késedelmi kamat
7 165 156 ezer Ft a 3.. 27. sarokban szereplő tétetek összesen ( ez bizony több mint hétmilliárd forint !!!!)
Arra a kérdésre, hogy akkor valójában hová is lett a pénz, a szakértő a tárgyalás során röviden és tömören így válaszolt a T Bíróság kérdésére:
>>> Nehéz arra válaszolni, hogy hová lett a pénz. Egyrészt ez egy jelentős nagyságú hálózat volt, ennek voltak igen jelentős költségei. Jelentős munkaerőt foglalkoztattak. A munkaerőt tisztességesen megfizették, ezt meg kell mondani. Az adót, én úgy látom megfizették. Ez jelentős pénzt elvett. A pénz másik része ott ment el, hogy visszafizették a befektetők pénzét. Egyébként voltak tényleges befektetések. Próbálkoztak befektetésekkel, többségében sikertelenül. Volt természetesen sikeres is, van ami most is működik, és sikeresen. A befektetések rengeteg pénzt elvettek.<<<
Nos én úgy érzem, hogy valami ilyesmikkel kellene itt a fórumban foglalkozni. Hogy a NAGYpolitikának mi a véleménye a BAUMAG és egyéb disznó ügyekről?. - mi sem bizonyítja jobban, hogy még válaszra sem méltatták az illetékes egyesületek és magánemberek hivatalos megkeresését. ( Ebben benne van Orbán, Gyurcsány, Dávid I , Semjén, FodorG elnökök is ) Nem hinném, hogy a Vona Gábor kivétel lenne!