KnéZs Creative Commons License 2009.06.10 0 0 8090

Szia !sziasztok!

Mi tavaly a Kartagó szervezésével voltunk Izraelben , ha jól emlékszem akkor írtam kicsit hosszabb beszámolót . Nagyon klassz voolt , igaz hosszú és fárasztó , de felejthetetlen. Egy egész busznyi magyar ment akkor , nagyobb részben Tabáról.

A határnál Tabánál le kellett szállni a buszról , majd jó pár ellenőrző ponton kellett átmenni , de semmiféle kellemetlenség nem ért. Elmondták , hogy "normálisan " viselkedjünk , ne adjunk okot arra , hogy szétszedjék cuccainkat.(pofa vágások , hangoskodás , )   Mondták , hogy ha elviszik a táskát , kamerát , vagy bármit , ne aggódjunk mindent visszaadnak. Szépen családonként haladtunk végig , kérdezgették hogy hova megyünk , minek , mikor jövünk , ja és van e náluunk fegyver . Ezt így nyiltan a képünkbe. Figyelték a reakciókat.

Meglepő módon a határon 20 -éves fiatalok vannak mint határőrök , szerintem a szemükbe is kamera van ültetve :-)) , tényleg semmilyen módon nem éreztették velünk , hogy mi a fenének vagyunk mi itt. Valóban hosszú ideig tartott még átértünk (2-3 óra biztos , már nem pontosan emlékszem ) de eltelt , érdekes volt figyelni a munkájukat. Bátran merem ajánlani , érdekes és felejthetetlen Jeruzsálem és Bethlehem is . Mi 10 éves lányunkkal voltunk , gyerekes családoknak is ajánlom.

Üdv.  

Előzmény: vizituras (8089)