BoBoYSA Creative Commons License 2009.06.10 0 0 429

A jó házi sör íze mindíg más. Nekem az ízlik leginkább, ha valmilyen Belgára emlékeztet.

 

A pH beállítással, és a vízlágyítással én nem vesződnék annyit. Eleve drága beruházás olyan kézi pH mérőt beszerezni amire igazán lehet támaszkodni. A megfelelő idikátor papír sem olcsó.

 

TU001 394 receptje szerintem jó arányokat mond. Egyébként nem isten ellen való vétek forralt vízzel beállítani az erjedés előtt a térfogatot, ha túl tömény, vagy egy pár tízdeka cukorral sűríteni, ha híg. Bár a töményebb sörrel kevesebb a veszély. Hallottam olyanról, hogy nagy gyárak technológiai okból töményebbre főznek, és a végén tulajdonképpen szódával állítják be palackozás előtt a végső koncentrációt.

Üdv

B