sfi Creative Commons License 2009.06.02 0 0 10598
Sziasztok!
Most, hogy közeledik az idő (2 hónap múlva már ott leszünk! :))) ), ideje a praktikus kérdésekkel is foglalkozni. Navigációval próbálgattam az útvonalakat, aztán lekövetni térképen - több-kevesebb sikerrel (szőke nő vagyok, nézzétek el nekem :)) ).
A masina Mostar után úgy szeretne küldeni minket, hogy nem a tengerparton megyünk át a határon, hanem valahol kicsit északabbra, de a határátkelő pontos helyét nem sikerült meghatároznom - gondolom olyan sok azért nincs arra - és utána Podgorica, majd Bar. Én eddig naívan úgy gondoltam, hogy Horvátország felé, Dubrovnik, Cavtat, aztán ott megyünk át Montenegroba. De ez az út tényleg jóval hosszabb. A Podgorica felé vezető út ismerős nektek? Tényleg higgyek a kütyünek, hogy jobb lesz nekünk arra?
A másik kérdés, a víz. Mivel az eddigi ismereteim szerint a víz nem iható, ez mégis mit jelent a gyakorlatban. Inni nem is akarunk belőle, mert itthon sem csapvizet iszunk. Viszont főzéshez (úgyis felforraljuk) használható? Esetleg zöldség-gyümölcs mosásához? Megkérdezném a tulajt is erről, de sajnos egyik idegennyelvet sem bírom annyira, hogy ilyen részleteket megtárgyaljunk. :((