Uldin Creative Commons License 2009.06.01 0 0 4473

Alkohol mentesíteni kell a kész anyagot, mert az alkohol is segíti a mocsok bentmaradását a cuccban. Melegítéssel elmegy az alkohol.

 

Amíg katalizátoros alkohol van a rendszerben a reakció megy tovább szép lassan, ezért kevés glicerin midig lesz a cuccban. Az átésztereződés is csak 95-96%-ig megy tökéletesen utána oda-vissza megy a rekció a hőmérséklettől stb-től függően. Ez a játék hetekig mehet. Tehát ki kell szedni a szeszt. Az egész procedúra macerás nem érdemes vergődni vele.

 

A mosásnál keletkező szutymarek elég nagy szívás, glicerin, mono-diglicerid és szappan keveréke. Ezt ha nem szeded ki a cuccból szűrőkoszolódás a vége.

 

És jó nagy szívás ez a vizes mosás.

 

Megoldást jelenthet a száraz mosás, kombinálva 1 mikronos szűréssel. 10"-os szűrőházba való 1 mikronos polipropilén szűrő beszrezhető Budaörsön a Protfilt Kft-nél.

 

Kell egy oszlopot készíteni, amit feltöltesz amberlittel és utána teszed az 1 mikronos szűrőt ezen keringteted az anyagot amíg ki nem szedi a cuccból a mocskot.

 

Itt meg az a szívás, hogy az amberlit golyócskákat piszok nehéz beszerezni. El lehet kísérletezgetni ezzel, de én nem vergődnék vele.

 

Előzmény: odourizing (4472)