Rhiannon21 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2584

LAFM, III. Csanyaton

 

Kezdő szemszögből. Mint ahogy azt Szasza helyesen írta lejjebb, a LAFM tényleg szuperjó terepfutással ismerkedő "mazsoláknak", mint én magam (entry trail run). Ez volt a 2. ilyen rendezvény, amin részt vettem, a februári Téli Margita után. A felkészültségem (fel nem készültségem) azóta sem változott, kivéve hogy leadtam pár kilót, így könnyebb volt felvonszolni magamat az emelkedőkön. :-))

 

Számoltam magamnak egy 3:00-as időtervet (a szintidő némileg túlbiztosítva 3:30 volt), ennek megfelelő részidőkkel (csak egy óra alatt jussak fel Körtvélyesre, csak fél óra alatt jussak át a forráshoz, stb.) Még új cipőt is vettem (Saucony Grid Omni TR), amit a verseny napján kívántam felavatni (rossz ötlet volt, mint később kiderült). Az új topogóhoz a szponzor jóvoltából még egy pár (1+1db) csinci rózsaszín Bridgedale zokni is párosult :-))

 

A verseny előtti este Ezüsthegyivel kint aludtunk a faluban. A szállásadónk egy újságírónő volt, így még a sajtó is képviseltette magát Csanyáéknál :-)) Sajnos az elmúlt két hét a kedvesem sérült lábának az ápolgatásával telt, így nem volt felhőtlen a kedvem a rajtban, azon idegeskedtem, nem fog-e szalagszakadást szenvedni az ember. (Szerencsére megúszta).

 

A rajt után kiderült hogy a kulacstartós övem úgy vacak ahogy van, közel 10 km-en át, a forrásig küszködtem vele, majd végleg megváltam tőle.

 

Minden úgy történt ahogy számoltam, 56 perc alatt értem el az első ep-t, 1:28-nál "dugtam" a 2.-nál, 2:10-nél a 3.-nál. Ekkor már tudtam, hogy meglesz a kitűzött 3 órám. 2:47 lett a vége, elégedett voltam magammal, de annak méginkább örültem, hogy a célban várt a kedvesem, mégha sántán is, de egyben. 10km/h feletti átlagot hozott még így is, büszke vagyok rá.

 

Az új cipő kicsit megette a lábamat, két véres sarok+egy vízhólyag a végeredmény. Ennek ellenére nagyon jól éreztem magamat, éreztük magunkat.

A szervezés, a frissítés elsőosztályú volt, a pálya nagyon baráti és jól követhető. Köszönet és gratuláció a rendezőknek, és gratuláció minden teljesítő sporttársnak, különösen a maratonistáknak, akik 10-15 km-en keresztül áztak az esőben.