norb29 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2582
Azt gondolom ez az LA félmaraton egy igen népszerű program lehet a jövőben.
Nagyon jó adottságai vannak a pályának, igazi "entry trail run".
Ma ennek a távnak vágtam neki, kíváncsi voltam mire vagyok képes. A tervet annyi árnyékolta be, hogy tegnao a Vértesben volt egy 33 km OKT-futás, így annyira nem pihentem rá.
A rajtnál nagyon meglepődtem egy 10-12 fős boly komoly tempót kezdett el diktálni. Nyilvánvalóvá vált hogy ehhez képtelenség csatlakozni. Ennek megfelelően 4:40 körüli tempó mellett is klasszul elhagytak. Future velem futott, neki kényelmes volt a tempó, azért levette, hogy nekem nincs kedvem beszélgetni. Az Körtvélyeshez vezető 3 kilis emelkedőn azért előjött hogy fáradt vagyok. Páran utol is értek. Pár lépésre bele is sétáltam. A Körtvélyesig 315 m szintet tudtunk le, így a maradék 100 méter szint eloszlott a hátralevő 15 km. Sima ügy, innen már becsorgok akárhogy is lesz. A terep viszont adta magát és sikerült egy jó ritmust eltalálni. Innen gyakorlatilag a 4:20-4:30 as tartományban haladtunk, amivel teljesen elégedett voltam. Nyilván Maki sok banánt evett, mert ugyan megközelítettem, de ki-ki küzdelemre nem kértem fel. Az utolsó 3 km-t még igyekeztem megpörgetni. 1:41:55 körül értem be.
A félmaratoni táv teljesen jól futható, és szerintem teljesen jól követhetőek voltak a jelzések. Sehol nem bizonytalankodtam. Tekintve, hogy kellemes futóidő volt, így 3 dl vízzel megoldottam a frissítést is :-)
Köszönöm a szervezést!
n.