Átmentem az UVH-n. Azon, amelyiken jövő héten csak reggel 6-tól 9-ig lehet majd.
Tisztára olyan szaga van a dolognak, hogy "Gyerekek, adjuk már át ezt a fránya hidat, mert milyen ciki, ha a módosított határidőre sem sikerül!" Igaz, hogy a budai felén még munkásokat kellett kerülgetni, mert hat - hét lámpaoszlopot szerelgettek, de jó munkához idő kell, lassúhoz meg még több alapon egyszer csak elkészül az egész.
Talán nem ráz annyira, mint a Megyeri híd, de a tükörsima fogalmától elég messze van a burkolat.
Nem is tudom, miért nem lepődtem meg a Szúnyog-szigeten átvezető szakasz állapotán. Titokban reméltem, hogy lesz elég idejük, hogy egy réteg aszfaltot ráterítsenek, de nem így lett. A legnagyobb krátereket kikátyúzták, aztán ennyi elég is volt nekik. A kis híd előtt egy hatalmas fedlap emelkedik ki a síkból, azon nagyot lehet majd esni. A kis hídra némi ügyességi pályát képzelhettek el, ezért nem takarították le a homokfúvás anyagát, ami néhol centi vastagon áll remélve, hogy majd valami vékonyabb biciklikerék kicsúszik benne.
A vasútállomás felé tartó lehajtón is meghagyták emlékül a gyökerek által felgyűrt aszfaltot. Gondolom, nem akartak ujjat húzni a műemlékvédelemmel.