sensei47 Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3577
=========================
...
Micsoda teher lehetett ezek után kiszabni az Olaszliszkán egy vélt baleset miatt eszét vesztett cigánysokaság minden egyes azonosítható tagjára egy büntetést. Egy kemény és indokolható ítéletet. Olyat, amellyel a tiszavasvári tanár gyilkosság után félárván maradt gyerekei mellé került egy másik, az eset óta szinte bujdokló kislány, akit Olaszliszkán autóval elsodortak, akit elütöttek azon az átkozott és gyilkos napon, s akinek a mamája tizenöt évet kapott, az apja pedig életfogytiglant.

Sosem láthatja már szabadon.

Bírónak lenni iszonyat-teher lehet, gyereknek lenni lehetetlen.

Már nincs kihez fellebbezni.
==========================

Nos, a fönti cikkrészletben több problémás részlet is van:

"akit Olaszliszkán autóval elsodortak, akit elütöttek"

Mi a retkes búbánatért használja az "elüt" szót a szerző, amikor bebizonyosodott, hogy csak elsodorta az autó, amiért FIGYELMETLENÜL ÁTSZALADT az úttesten?

Egyelőre úgy áll a dolog, hogy 30 évig ül, nem kapott tényleges életfogytiglant az apja.

Egy másik cikkben azt lehet olvasni, hogy az apa 13, ismét egy másik cikkben pedig azt, hogy 17 esetben volt büntetve előtte. Erre egy mellékmondat erejéig kitérhetett volna erre is a szerző...

Most kérdezzem meg, mennyire fölemelő érzés olyan ember gyerekének lenni, aki 13 avagy 17 esetben volt már büntetve? Most pedig különösen kegyetlen gyilkosságért fog ülni?

Hatásvadász szöveg: "Már nincs kihez fellebbezni." Tudtommal mindegyik elítélt esetében fellebbezést fognak benyújtani...

Egyelőre ennyi...
Előzmény: hbo (3572)