andrew7 Creative Commons License 2009.05.27 0 0 49740
Igen, nekem is nagyon tetszik a Mokarico eszpresszós csészéje, hónapok óta csak ezt használom. Elegáns is, nem túl vastag, de nem is vékony, gyorsan átmelegszik és jól tartja a hőt, jó a fogása is, kellemes kézbevenni. A gyönyörű firenzei Ponte Vecchio (Öreg híd) rajza van rajta. Két gyártó is előállítja a csészét, mind a kettő neves olasz porcelángyár: a Tognana és az IPA, talán az utóbbi által gyártott csészék kidolgozása finomabb, de tkp. jó mindkét gyár terméke.

Ami a lényeg és egyben különleges ebben a csészében: nagyon praktikus, mégpedig kávékészítés közben. Nem tudom, a fotón mennyire látszik, de van a csésze belsejében egy gyűrűszerű kitüremkedés, egy "cremafogó". A csésze belseje (az alsó része) öblösítve van, és ezt az öblösített részt "zárja" kicsit szűkítve ez a belső perem, amely egyrészt a cremát "tartja" hosszú ideig, másrészt potosan a 30 ml-t jelöli, így kávékészítés közben ml-re pontosan lehet látni a kávé mennyiségét...

Aki kedvet kapott hozzá, keresse nyugodtan a Toscana Gusto bolt vezetőjét (Mokarico importőr), dr. Orbán Zsuzsannát (tel.. +36 huszas háromharmincöt58ötvenkettő) és kérjen tőle, meghozatja vagy meghozza. Nagyjából 5-6 ezer Ft körül kapható egy teljes szett (6 db.), de lehet vásárolni/kérni akár 1 db-ot is a csészékből. Ha telefonáltok, türelem, a hölgy sokat van olaszországban, félig itt, félig Toszkánában él:-)) Ne mailozzatok, mert azon nem igazán működik a kommunikáció velük, jobb a telefon, személyes kapcsolat (mind az olszok esetében szinte mindig és mindenütt).

Mokarico1Mokarico2Mokarico3Mokarico4Mokarico5Mokarico6
Előzmény: blaze73 (49739)