QQriQ72 Creative Commons License 2009.05.27 0 0 8056
Köszönöm a hozzászólásaitokat!

Vigyázni fogunk és viszünk nagy faktorszámú naptejet.

A melegtől nem annyira félek, csak a leégéstől. Részt vettem már olyan 2 napos sivatagi túrán Tunéziában ahol a busz légkondija az első kilométereken megadta magát! 45fok J folyamatosan. Illetve tavaly megjártuk Luxort, királyok völgyét, stb. Ott is meleg volt és még megmártózni sem lehetett.

 

Tegnap a napom nagyobbik részét azzal töltöttem, hogy infokat próbáltam szerezni a szállodákról ill. a partról a korallos területekről.

Mint ahogy már írtam nekünk a legfontosabb a sznori + víz alatti fotózás! „Csak azért megyünk!

Tehát tényleg az erre a célra legmegfelelőbb partszakaszra, szállodára vadászok.

Google Eart-ön megkerestem és megjelöltem az összes szállodát, amit a magyar nagyok kínálnak. Tehát már majdnem minden szállodát láttam, tudom hol vannak pedig még nem is voltam Sharmban. J

Így fentről a Conrád-Baron partszakasz látszik legjobbnak. Tőlük balra (a partról a tenger felé nézve) van egy nagy kiterjedésű szállodáktól „mentes” terület, ahol a többi partszakaszhoz képest egy sokkal nagyobb korallos(?) terület látható.

Aki volt már ott az milyennek találta ezt a részt? Be lehet ide úszni? Milyenek az áramlatok? Ezt azért kérdezem mert egy „erős áramlatok” figyelmeztetést is találtam ezen a területen!

 

Másik dolog ami teljesen elbizonytalanít, leszedtem több buvár-snorkel térképet ill. a GoogelEart is jelöli a főbb merülő helyeket (Jackson Ref, Woodhouse reef; Thomas reef; Gordon reef; Ras Nasrani, Stb), ezek ill. az összes partközeli a Conrádtól távol a Conrád –Baron szakasz alatt (dél) találhatóak. (?)

Egyébként merülni nem akarunk csak egyszer tehát nem a merülés az szempont. Csak egy olyan logika folytán nézem a terepet, hogy ahol a jó merülő helyek vannak, ott ill. a közelében vannak a szép területek. J

 

A másik terület ami nagyon jónak látszik fentről az a  Conrádnál sokkal feljebb északra a Nabq bay-nél van. De itt pl. egy merülő hely sincs és az összes jelölt merülő hely még távolabb van.

Tehát tök tanácstalan lettem!

Kérem, küldjetek infót. Fényképek is jöhetnek J!

A szállás, kaja, udvarias pincérek, stb. a legkevésbé fontosak.

 

A TÉNYLEG CSAK A TENGER ÉS AZ ÉLŐVILÁG A LÉNYEG!!!

Előzmény: lilifee (8055)