Fuxa Creative Commons License 2009.05.25 0 0 12133
Meg kell osztaom veletek mennyire felháborított a KTM kommunikáció. Történet röviden van/volt egy ktm 950 SM (ready to race meg városi hulligán motor faxom éljenek a kampányok) sajnos kölcsönadtam bátyámnak, aki elcsúszott vele, ez sztem előfordulhat, de amikor a szemem láttára robbant fel a motor az kicsit sokkolt és testvérem nagyon megégett amibe bele is halt. Na nem a cég részvétére voltam kiváncsi, de rákérdeztem, hogy ez mennyire normális, hallottam visszahívásról üzemanyag hiba miatt, meg egyéb érdekes történeteket. Nem sok választ kaptam, majd amikor felhívtam az illetékest, már jelezte, hogy a rendőrség is felvette velük a kapcsolatot. Aztán ami ez után volt az volt igazán felháborító, kaptam egy német nyelvű levelet szép hosszú, aminek nagy része a rendőrségi szakértői vizsgálat fordítása egy cégtől annyira hivatalos, hogy a nevem is el van írva benne és megállapítja, hogy a panaszom elutasításra kerül, miszerint a ktm nem felelős a balesetért megjegyzem, én ilyet nem is állítottam. Ez a „vizsgálat" olyan okosságokat tartalmaz, hogy mit viselt testvérem, nem emlékszem, hogy használatiban benne lenne, hogy tűzáló ruha kell a motor használatához. Egyszerűen arra lettem volna kiváncsi, egy oldalcsúszás hatására sérülhet e annyira a tank, hogy felrobban, itt elvártam volna egy szabványt, aminek meg kell felelni a tanknak, esetleg egy elemzést, hogy a becsapodás iránya valószínűleg megrepesztette a tankot majd a kiszivárgó üzemanyag visszaégett a tankig, ami berobbant. Itt is kérdéses számomra, miért nem szakad le a tank, ha ekkora erőt nem tud elviselni. Én megadtam minden segítséget, küldtem fotókat elvittem a tank megmaradt részeit, ami megemlítésre sem kerül ebben a „tanulmányban". Azért olyan okosságot megtudok, hogy hány fokkal ég a benzin, hivatkozva egy 80-as évekbeli tanulmányra mi a robbanóelegy keveréki aránya, illetve, hogy 0 fok volt a baleset idejekor (persze nekiállok utassal motorozni 0 fokban) erre az a magyarázat, hogy hó látható az út mellett de az oltó víz nincs megfagyva, ember mentél volna fel egy internetes időjárás site-ra. Arról szó sincs, mennyi lehetett tesóm súlya, az sem, hogy a tankban kevés benzin volt, mert mielött megérkeztem akkor gyulladt ki a tartalék. Azért amikor átnéztem a motort észrevettem, hogy látható sérülés a hűtőn, igaz nem nagy, de azért észrevehető amit a NAGY szakértő észre sem vett. Tehát köszönöm a segítséget valóban megnyugvást hozott a családnak, de azért még is azt kívánom, ne kelljen ezeknek eloltani egyik családtagjukat, nem volt kellemes látvány családtagomat egy égő fáklyaként viszontlátni...