internal server terror Creative Commons License 2009.05.23 0 0 42211
off

Két hét óta valahányszor olvasom a topikot, mindig azon gondolkodom, válaszoljak-e, van-e értelme. Mivel nem publikus a mailcímed, mégis megteszem.

Asszem félreértettél. Nem volt célom bizonyítani / bizonygatni, hogy te antiszemita lennél, nem érdekel ha az vagy, te dolgod. Egyszerűen feltűnt a közted és Kavics között feszülő ellentét egy könnyen ellenőrizhető kérdésben (szerinte zsidóztad, szerinted nem volt negatív a kontextus), ezért megtekintettem és elemeztem a szituációt.

Tévedsz abban, hogy a kontextus csak egy mondat vagy szövegrészlet közvetlen környezetét jelentheti (például Stanislaw Lem Éden c. regényének üzenete két egymástól vagy száz oldalnyira levő mondatból áll össze (szerintem)). Az én értelmezésemben a kontextus valamilyen magasabb egység, mondjuk egy topik, egy nick összes hozzászólása vagy két nick vitája valamiről. Utóbbi szempontból nézve két -szerinted egymástól időben határozottan elkülönülő- szöveged nagyon is összefügg: az "egy egész országra kivetíted az utálatodat" és a "bizonyíték nélküli (...) általánosítás" jelentése (nekem) meglehetősen hasonló (csak a második megfogalmazása általánosabb), ez köti őket egymáshoz.

Az utolsó pontban tényleg csaltam (Bár, ha külön szólok, úgy is csalás?), a következtetés irányának megfordításával (rovar-bogár effektus), mert az a(z antiszemita) séma nem szerepelt a posztjaidban, csak az előző, amely a "nemzeti oldal" szerint "magyargyűlölő" álláspontot képviselők (a libsik) reprezentánsainak a "nemzeti oldal" szerint (és mondjuk valamennyire valóban) jellemző származásából következik.

"Akit az átlagosnál jobban bánt a zsidók meghurcolása, az valószínüleg zsidó származású (ebben semmi negatív nincs!)" és "Kavics78 magyargyűlölő kijelentéseket tesz, ezért Ő magyargyűlölő."

Ez -már megbocsáss- marhaság. Az átlagot egyáltalán nem bántja, mert nem nagyon rémlik neki ilyesmi, és mikor szembesül vele, akkor is propagandisztikus jellegű holokausztmegemlékezések keretében vagy politikai vitában, melyek egyformán inkább ellenállást váltanak ki benne. És az ilyen jellegű kijelentések a "nemzeti oldal" (elnézést az idézőjelek miatt, de ezt az önelnevezés az "európai"-hoz hasonlóan undorítónak találom) szóhasználatában minősülnek magyargyűlölőnek, ahol ez egy címke a libsikre (akik amúgy zsidók és bérenceik és a nemzet elpusztítására törnek stb, természetesen most túloztam és egyszerűsítettem).

Szerintem ez az ideológiai-érzelmi szembenállás egy megnyilvánulása: a nemzeti gloire-t részben helyreállító revízió, a bosszú, az antibolsevista kereszteshadjárat, a doni katasztrófa, a haza hősies védelme, a hátország hadszíntérré válása miatti szenvedés, valamint a szovjet uralom pusztítása és utóhatásai VS a soviniszta őrület, a szövetkezés a nácikkal, a nekik nyalizó ócska vitézkedés, ártatlan civilek vágóhídra küldése, a nyilasok térnyerése, az elkeseredett ellenállás értelmetlensége, valamint a dzsentroid uralom pusztítása és utóhatásai.

Aki (bármilyen okból) az előbbi mémkomplexet hordozza (erősebben): jobbos - aki az utóbbit: balos. Aztán ezek egymásnak esnek, mert így kívánja az AKTUÁLIS politkai érdekcsoportok érdeke a harcban a MOSTANI hatalomért.

Akié a jelen, azé a múlt. Akié a múlt, azé a jövő. :)

Szerintem amúgy a rosszul felszerelt és irányított katonák, és a még előbbieknél is alacsonyabb értékűnek tekintett emberi szerszámok harcmezőre küldése sem tisztelendő és megőrzendő hagyománya a Magyar Honvédségnek. Továbbá magyarok összogdosására és elszállítására, az ezt lehetővé tevőkre és végrehajtójuk kiszolgálóira nem érdemes büszkének lenni, függetlenül attól, hogy Madagaszkár vagy egy kis munka volt a cél.

Télleg, te nem akarsz belépni a Magyar Önkéntes Tartalékos Haderő (Országos) Egyesületbe? Nem kell antiszemitimustesztet kitölteni. Az előbőr meglétét is csak nőnemű jelentkezők esetén ellenőrizzük :p

Egyébként azért is van bennem némi érdeklődés a zsidóságmegallapítás módszerei iránt, mert egyszer utcai konfliktusba keveredtem (a végén elég csúnyán néztem ki, de tkp. a tetanuszoltás viselt meg leginkább), és egy nagymagyarország-kitűzős járókelő, aki segítségemre sietett, túláradó köszönetnyilvánításom után kissé csodálkozó arccal kérdezte: Te zsidó vagy?
Előzmény: Törölt nick (41802)