lengyelné judit Creative Commons License 2009.05.20 0 1 556

Kedves Mindenki!

Sajnos édesanyámnál is erre a fajta betegségre tippeltek Pesten Dr. Bereznai- Molnár doktorék, de konkrétan nem tudták bekategorizálni, mert egy másik betegségre is hasonlítanak a tünetei. Édesanyám most 49 éves óvónő volt. 2006 végétől kezdődtek a tünetei: a jobb lába néha gyenge volt. 2007 őszétől kezdette el vékonyodni a jobb combján az izom és kezdett el nagyon fáradékony lenni. 2008 januárjától Visegrádra utalták be a rehabilitációra. Ott vizi- és szárazföldi tornázott, de konkrét diagnózis nem volt és nem is nagyon törte magát senki, hogy legyen. Nem kapott semmilyen gyógyszert vagy vitamint. Magánszorgalomból szedett Béres cseppet. Visegrádon a gyógytornász túlterhelte, így a sántikáló járás miatt egyik nap elesett, elrepedt a jobb válla és tiszta kék-zöld lett anyum. Persze Visegrádról egyből hazaadták, mert így "nem tudtak vele mit kezdeni". Innentől kezdődött a drasztikus romlás. Mivel szinte semmit nem tudott mozogni, innentől kezdve csak feküdt. Ritkán, keveset sétált. Ősztől olyannyira legyengültek most már a kezei is, hogy tolókocsiban van és még enni is alig tud.

Év elején visszakerült sajnos Visegrádra, ott egy bizonyos orvos lelki terrorja és a nővérek nemtörödömsége miatt 12 kg-ot fogyott. Kezd nehezen nyelni. Az éjszakai altatón kívül egy darabig mást nem kapott.

Pesten 2009 márciusában állapították meg ezt a betegséget. AZÓTA!!! Az áprilisi gerinccsapolásból nem derült ki, hogy mi az okozója a betegségének, és most májusban mondta ki a doki, hogy szerinte ALS.

A gerincsapolás után mikor visszavitték Visegrádra az ottani doki egy hétig nem látta, a nővérek letették az ételt elé, de eszükbe nem jutott volna, hogy egyedül nem tud enni, így anyu ismét lefogyott. (amikor szóvá tette, hogy nem segítenek neki, akkor az volt a válasz, hogy miért nem nyomkodja folyamatosan a nővércsengőt... De hogy, amikor nem tudja felemelni a kezét??) Mikor a doki előkerült egy hét múlva, és anyu mondta neki, hogy fáj a feje a doki flegmán megkérdezte, hogy miért mi történt?... De se vitaminmokat, se semmit nem kapott. (Sajnos a főorvos asszony betegállományba volt, így ő nem tudott ezekről.)  Amikor feltünt neki, hogy anyu mintha fogyott volna, akkor írt fel neki étvágygerjesztőt. És ha apu nem jár be hozzá minden nap, akkor az alapellátás sincs meg... Így elhoztuk onnan. Én sajnos messze lakom, pici babával, így nem tudok ott lenni mindig :-(

Most otthon van és gondolkozunk a következő lépésen. Most kezdte csak el szedni a riluteket meg valami izomerősítőt... A dokik semmit nem tudtak mondani, hogy mire lehet számítani, ínnen a fórumból értesültem dolgokról, amit nem tudok, hogy közöljek anyuval.

Még szellemgyógyászattal próbálkozunk, ez az újabb ötlet, hátha...