advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2088
Nem fognak meghurcolni - feltéve, ha nem bizonyítható, hogy tudtál róla, hogy hamis. Márpedig nyilván nem az, ott fogsz értetlenkedni.
Ellenben ott és azonnal elvileg elkobozhatják, és az eljárást igenis megindíthatják ellened. Legfeljebb végül a jóhiszeműségedet nem vonhatják kétségbe (károsultnak adod ki magad, akit becsaptak hamis áruval), így nem leszel büntethető. Eltekintve a hamis árucikk elkobzásától.

Amelyekre hivatkoztam, azok extrém esetek, ahol szándékosan és bizonyíthatóan (momentán pillanatnyi hülyeségükben az érdekeltek beismerték) hamisítványt vettek.

De ettől függetlenül ez nem hit kérdése, tessék szépen elolvasni a hatályos EU-s és hazai joganyagot. Nagyon csúnyán rá lehet faragni például egyetlen hamis óra árusítására, az elkövetési értéket az eredeti áru értékéhez szabják, így egyetlen egy kamu Patek, Rolex, Vacheron óra sima árverésre feltételéért elvileg lazán végrehajtandó szabadságvesztést lehet kapni, de egy kiadós pénzbüntetés vagy felfüggesztett szabadságvesztés vidoran kigömbölyödhet belőle.
Egy biztos: ha a hatóság rászáll, észreveszik (ami ritkán fordul elő, de előfordul), akkor a daráló beindul, akkor már késő magyarázkodni.

Nem kell ezt félvállról venni, az sem véletlen, hogy a Vatera azonnal törli ezeket, mivel jutalékos rendszerben dolgozik, a piactér elvileg deklaráltan ellenőrzött-moderált, így nem hivatkozhat arra, hogy semmi köze ahhoz, ki mit árusít. Tettestársnak számíthat, így rögtön lép is.
Előzmény: luzav (2087)