ganki Creative Commons License 2009.05.18 0 0 2139
T100 pontőri szemmel

Látom a Tupermanos zászlók nagyon bejöttek, jövőre festek még néhányat és akkor más pontokra is jut, nemcsak a Zsíros-hegyre és Csikóváraljára. :-)

A táblán vezetett érkezési sorrend Larzen ötlete volt, Piroska meg is ígérte, hogy legközelebb hoz nagyobb hullámpapír lemezt és akkor egyben látszódhatna az egész mezőny. Érdekes, nem nagyon nézegették az emberek, talán egy-kettő.

Zsíros-hegyen hamar átszalad rajtunk a mezőny, nem volt semmi gond. Itt banán és víz fogyott elsősorban. Az izopor zsákja kiszakadt, így még izonaranccsal is tudtunk szolgálni, de senki se kért. :-)

Csikóváralján viszont jó sokat álldogáltunk. Szinte egyesével jöttek a futók, mégis jó volt, hogy négyen voltunk a ponton (Larzen, Gaandi, Piri, én), mert így tudtunk mindenkire figyelni.
Úgy gondolom, hogy Larzen hozzáértő vezetésével elég jól kiszalagoztuk az útvonalat Lajosforrástól, de akadt egy-két ember, aki benézett egy-egy kanyart. Volt aki a csikóváraljai bekerített túristaház felől jött. Larzen ilyenkor rohant elé, feltépte a kerítéskaput és visszakísérte a jó útra. :-)
Az ő elmondásuk alapján arra a megoldásra jutottam, ha többféle módon jelölünk egy útvonalat (felfestés, szalag, táblácskák), legalább a terepszazas.hu honlapon fényképpel illusztrálva megjeleníthetnénk a hírek között, hogy számítsanak rá a futók. (Csak jelzem, hogy nekem ettől a 11 km szalagozástól izomlázam lett másnapra.)

A sötétedésre több lámpával és bringás villogóval készültünk, és kaptunk egy zacskó teamécsest is. Ebből - bár csak rövid időre a szél miatt - sikerült egy kisebb repülőleszállópályát kialakítanunk. Az erdőből kifelé jövet elég jól látszott merre visz az út a frissítőasztalig.

Egy dologot szeretnék csak jövőre máshogy csinálni: számolni kell a ponton áthaladókat, akkor több információval lehet szolgálni a következő pontnak és a célszemélyzetnek is. Nálunk a mezőny vége már erősen sötétben jött, biztos több volt a feladás és az eltévedés is innentől.

Köszönöm szépen a pontőrtársaimnak, hogy velük lehettem. Nagyon jól éreztem magam. Ha jövőre nem indulok a 50-es távon, biztos hogy újra a csikóváraljai pontot kérem magamnak.
Előzmény: Lúdtalp (2087)