tuzer Creative Commons License 2009.05.17 0 0 41955

Ki és milyen jogon vár el elgondolást amikor az éves honvédelmi költségvetés egyik nagy része személyi kiadás, másik része dologi kiadás, és minimális juthat olyan finanszírozására amely előre mutató.

 

AZ ORSZÁG.

 

Ezek a mai vezérkari főnököcskék arra jók, hogy folyamatosan hozzáigazítsák az országgyűlés által engedélyezett létszámot az országgyűlés által engdélyezett pénzhez.

 

Hogy a fizetésüket, juttatásaikat felvegyék, felújított laktanyákat elkótyavetéljék, beosztottjaikat lehetetlen feladatokkal masszírozzák. Holott mindegyik a nyilvánosság elé tárhatta volna a helyzetet, több pazar alkalommal. pl. a könnyűlövész-elmebaj (tüzérség, lánctalpasok, stb. kiirtása), vagy a tiszai nagyárvíz (egyetemi docens alezredes homokot lapátol, mert nincs más, egy hét alatt oda az éves helikopter-üzemóra).

 

Ja hogy ez kellemetlen? Veszélyes? A sok potenciális VKF dörzsöli a markát?

 

Veszélyes volt Papp alez-nek is, akiből kukázás miatt háborús fosztogatót akartak csinálni, meg mindazoknak, akik jogalapot teremtenek életük veszélyeztetésével a fentieknek a balkáni meg az afganisztáni médialátogatások alkalmával a napidíj felvételére.

 

Soha nem hallottam, hogy az országos tűzoltóparancsnok azt mondta volna, hogy a vonulósoknak nem jár a túlóra. De azt igen, hogy a VKF szerint ha a juttatatásaiban átb@szott tiszt ezért perel, akkor az nem etikus, nem fér össze az eskü szellemével.

 

nyasgem tábornoki kar!