sziporka66 Creative Commons License 2009.05.10 0 0 5102
Minden egyes gerincsérv műtétesnek van egy külső és van egy belső varrata.

A KÜLSŐ, amit mindenki lát, gyönyörűen, gyógyul, és hamar, a BELSŐ, amit mi nem látunk, az nagyon nehezen gyógyul. Nekem így mondta az idegsebész.

Egyetlen egy gerincműtétes még nem lett rosszabbul, ha lazított (feküdt) és nem megfeszített tempóba, akar javulni műtét után.

Pihenés + egy nagyon KEVÉS mozgás + rengeteg fekvés. Ha nagyon le akarom terhelni magam akkor egy kis szex a párral. Ennyi. Engem így indított haza az idegsebészem.  

Én a második emeletről nem mentem le 6-hétig még sétálni sem, elég volt a 4x 5 perces mozgás (gyógytorna). Ilyen, hogy nyújtózkodás, hosszú, rövid séta, vagy uszoda teljesen kizártnak tartotta az én idegsebészem. A legnagyobb mozgás, nevetve azt mondta: Esetleg a szex, az épp elég megterhelő lesz a testnek.

6-hét után fokozatos mozgás ajánlott.

Mindenkinek más időpont a felépülés.  

Papírforma szerint MINDENKINEK műtét után 6-hét. :-)))

 

Holnap megyek Gunarasra időpontot egyeztetni, bejárós leszek a gyógyfürdőbe, a bennfekvéses kórházat nem vállaltam. Majd készítek felvételt.

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Kristaly02 egy nagy kalappal és majd jelentkezz.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Természetesem mindenkink a szavát és írását feltételesen kell fogadni, hisz nem ismerjük egymást személyesen, és bárki bármit mondhat és írhat. Főleg ha nincs alátámasztva személyes ismeretséggel, beszéletéssel.

Az egészségünk mehet rá, jelen esetbe a gerincünk.

 

Mindenkinek további laza hétvégét. :-)) és jobbulást :-))