Lúdtalp Creative Commons License 2009.05.09 0 0 1879

Terep Százas

 

Bejártuk a 2. negyedet. -balazs-, akibacsi, Andi voltak a társaim. Nem volt egyszerű... Folytassam?

 

Már a rajtba 1 órával több kellett mint terveztük, ui. a 10-esen komoly baleset történt, ami miatt jelentős kitérővel értük el Klastrompusztát. A falut egyébként autóval vagy alulról érdemes kerülni, vagy felülről. A köztes megoldás nem volt szerencsés...

 

No mindegy, nagy nehezen elvergődtünk a rajtba, de eddigre már mindenki eléhezett, dehidrálódott és az izmok is lemerevedtek. Mi sem jobb ellenszer, mint így nekiugrani a Pilis-nyereg-, Két bükkfa nyereg, Dobogókő etapnak. Az egyetlen (classic) sporszeletem 20 perc múlva el is fogyott, úgyhogy 50 perc múlva Dobogókőn lelkiismeretfurdalás nélkül nyomtam be az almáspitét colával - meg a többiek is. Annál is inkább mert a büfé előtt ki-ki sprintet toltunk az utolsó 25 m-en. -balazs- rendelhetett először... :-)

 

Innen Dömösig nem volt esemény. Hacsak nem az, hogy, ha nem vagyok ott, úgy elmennek a többiek Pilismarótra, hogy azóta már Esztergom felé stoppolnának. A pirosat ui. teljes mértékben ácázta valaki (JB**?) egy kidőlt dúslombú fácskával.

 

Szentfa kápolna - Prédikálószék

Tavaly 25:30 körül mentünk rajta. szasza idén 26 körül már tolt rajta egy etapot. Előző két alkalomból -balazs kétszer vert meg rajta... Feltett szándékom volt, hogy elrettentésül legyalulom a hegyet, és felérek 25:30-on belül -balazs- előtt. 

 

-balazs-zsal előzöleg egyeztettük a taktikát. Tolom mint barom, addig futok amíg csak bírok, ui. ha a sziklák végénél nincs jelentős előnyöm: alázni fog.

Toltam. Mint a barom. 1/2 perc alatt laktát zóna, újabb 2 perc anaerob zóna. kb. 15 perc múlva mertem először hátranézni  - hát nem ott jön alig 50 m-rel mögöttem?! Hörögtem, feszültem, tapostam, ahol csak bírtam belekocogtam. A sziklák tetejénél visszanéztem. Sehol senki. Kezdett megcsillani a remény. Gondoltam új erőt ad. Nem adott. Hörögtem, tapostam, toltam. Kapok levegőt, kapok levegőt, sulykoltam, de ez nem volt igaz. Az már rég elfogyott. Nem baj, csak előre! Még pár méter. Stopper. 25:11. Jeszoké! ;-) Résztáv avg: 176 (88%), max:184 (92%)

 

Eltartott egy darabig míg jobban lettem, de jólesett - Enjoy vagy mi! :-). Mire a többiek felértek már nem is fáztam, addigra megszáradtak a vizes göncök... :-)