pascas Creative Commons License 2009.05.05 0 0 17
Sziasztok!

Én is a Fontana házban vásároltam lakást és eddig nem vagyok megelégedve velük, az előszerződés szerint (persze a kötbér végszerződéshez kötött így érthető) már ott kellene leknom :(. Pár dolog amire kiváncsi lennék másnak mi a tapasztalata.

1. Nem vagyok építész, de amikor kimegyek az építkezésre nem tűnik hihetőnek, hogy ők a fontana házat 2 hónap múlva készre jelentik. Az alsó szinten látom a vasbetont mindenhol. Remélem nem akarnak úgy átadni egy lakást, hogy a lakás kész de a lépcsőház meg a többi nincs. Valakinek nem sikerült kihúzni belőlük valami hihető dátumot amikorra tényleg kész lesznek? Nem gond, csak tudjunk tervezni vele.

2. A Cordia írt mail-t, hogy a konyhabútort készítő céggel (hozzáteszem akivel én szerződtem nem ő, így kicsit nem is értem) felbontotta a szerződést és így egy másik cég végzi majd el a munkát. Feltételezem nem csak az én esetemben történt ez, én még nem kérdeztem rá, hogy az árat ez érintené -e ez? Jogilag szerintem abszurd lenne, de nem tudom ők mire gondolhatnak.

3. Kötbér. Amennyiben a 16+3 hónapot túllépik, kötbért kell fizetniük havi netto 1%-ot ha jól emlékszem. Ez ugye a vásárlói oldalon bevétel lesz (a kötbér nem a lakás vételárát csökkenti, hanem külön tétel amit a kötelmet vállaló fél fizet), tehát adóköteles. Valaki egyeztetett már velük, hogy a kötbért nem pénzben, hanem termékben kérné, pl konyhagépben? Hajlandóak lennének erre?

4. Mi a helyzet a többi épülettel? Pl. a Sun Resort? A cordia honlapján még mindig az áll hogy 2009. év elején kezdik építeni ami nyilván nem igaz, mert május van, ott meg őrzött parkoló. Mikor kezdik el, és főleg mikor fejezik majd be? Szerintem semelyikünk nem bánná, ha nem 5 évig kellene építkezés mellett élnie.

5. Sétány. A Nagy templom utcáig mikorra készül el? Amíg a City Garden nincs kész nem, azt gondolom.

6. Van infoja valakinek arról, hogy készre jelentés után kb. mennyi idővel vehető használatba ténylegesen egy lakás? Tapasztalat?

Üdv,
ui.: házat építeni nem tudok, de szívesen segítek! :)