iater Creative Commons License 2009.04.28 0 0 6440

szia idrisi és kedves Mindenki!

 

öröm, hogy újra itt :)

viszont látod mostanában meg én nem voltam sajnos errefelé... sok az ügyelet :( meg sok a kutatnivaló is :) mióta használom a myheritage-et, meg mióta pihentettem kicsit a Berényi-ágat rájöttem valami nagyon fontosra: a családfát felállítani csakis úgy érdemes és úgy a legteljesebb és úgy a... hogy is mondjam: tudományos-genetikai(!) alapon legteljesebb, ha minden generációt TELJESEN felkutat az ember. Ez alatt azt értem, hogy egy bázis személynek van eggyel fentebbi generációban 2 őse, a következő generációban (még mindig a bázis személyt véve alapul) 4 ős, majd 8, 16, 32, 64, 128... a végtelenségig (?) :) jó nem?

ha csak egy vonalra, esetemben az apai ágra, s mindig csak a férfi vonalra koncenrálunk: kevés az eredmény - sok a csalódás... Genetikailag ugyanannyi információ szerepel kromoszómáimban egy bizonyos generációt figyelembevéve pl. felfelé a 4. generációból minden egyes ősömtől abban a "sorban": ez egész konkrétan a 16 ükszülőtől származó genetikai információt, géneket (alléleket) jelenti. Én esetemben pl. Berényi ősöket figyelembe véve ez ebben a fenti generációban csak 1/16-od genetikai állomány. Más kérdés, hogy a történelem folyamán a nemesi rang csakis apáról-fiúra szállhatott.

 

summa-summarum: nem érdemes ragaszkodni egyetlen vonalhoz sem a fentiek miatt. Úgy hogy elindultam a saját családommal is visszafelé az időben minden egyes őst felkutatva!!! így teljes és így szép majd a munka :) feleségwm családját már a kezdetektől így kutattam, meg is lett az eredménye!

 

idrisi!

hozzád konkrétan az lenne a kérésem, hogy nemes Kunszabóék címerét készítsd el nekünk. Te voltál az ugye, aki említette, hogy foglalkozik ilyennel? A címer pontos leírása megvan nekem.

Róluk érdekel minden. Majd 2-3 nap múlva adok pár forrást is.

 

üdv,

iater.

Előzmény: idrisi (6402)