-sanci- Creative Commons License 2009.04.26 0 0 1502
Következzék az én krónikám, kis előzménnyel:
A tavalyi Mátrabércen megtanultam a leckét. Sok hiba volt a felkészülésben, cipőválasztásban, erőbeosztásban, nameg 2 eltévedés és a nehéz sáros terep is borzolta a kedélyeinket.
Az idei cél a fenti hibák kiköszörülése volt, melyek révén ~45 perc javulást vártam.
A sportos ősz végeztével a januárt átaludva februártól lelkesen látogattam a Margitszigetet/Városligetet/Hármast. Elsősorban bringáztam, de a futásnak is szorítottam helyet, főleg, ha cudar idő volt. És hát az volt, valljuk be, így szépen gyűltek a futó km-ek.
Nagy hangsúlyt kaptak a varázskör elemei, bár nekem elég volt belőle 2 óra egy napra :)
Az elmúlt hetekben már éreztem, hogy beköltözött a delej a combjaimba, jól ment mindkét sport, hamar regenerálódtam, viszont semmilyen komolyabb megmérettetésen nem vettem részt, így fogalmam sem volt a formámról.
A héten megterveztem a frissítést: a kékesig kulacs+szendó, onnan tevetáska+1banán+1szendó+1powerbar, majd Mkeresztestől redbull+szendó volt a tervezett menü. Kiszámoltam a várható részidőket, valamint beszerveztem a munkatársam és barátnőjét sofőrnek, frissítőnek, fotósnak, hangulatfokozónak. A terv nem volt bonyolult, Muzsláig lehetőség szerint 80-83%on, aztán onnan indulhat a rock and roll :)
A rajt után Döme odakeveredett mellém, s elég sokáig látótávolságon belül maradt. Menet közben láttunk két vagány vaddisznót, döbbenten figyeltek minket :). Az 1. EPt 15 perccel hamarabb értem el, mint tavaly max 84%ig eresztve, ami meglepett. Kellett nekem Döme után nyargalni...Be is rezeltem, előkaptam hát egy stresszoldó szendót, s kényelmesen sétálva betoltam búrámba. Kékesig futás-séta kombó volt néha alapállóig leersztve a pulzust. Felérve maradt a 15 perc előny. Érdekes. Megkaptam a hátizsákom, s nagy rombolásba kezdem egy újabb szendviccsel a számban. Leérve felértem Dömére, s Galyatetőig kényelmesen toltuk optimális tartományba. Döme itt lemaradt a várt frissítő miatt, én meg tovább nyargaltam. Ágasvár környékén kezdtem utolérni a futósporikat, még mindig könnyedén ment a fel s le, bár egy porfürdő azért befigyelt. Mátrakeresztes előtt már elkezdtem számolgatni, majd álmodozni. ~50 perc előnyöm van tavalyhoz képest, s még mindig kutya bajom. Táska le, redbull be, szendó nem kell, gyerünk. Energikusan esek neki a Muzslának, nyoma sincs a tavalyi majomember póznak, megy a 84%. Utólér megint az a spori, akivel már az elejétől fogva kerülgettük egymást. Mindig leelőzött az emelkedőkön, s csak a lefeléken tudtam utólérni, s mint kiderült rövid szóváltásunkból a bokáját féltette. Jól megy neki, hamar lehagy. A muzsla tetejéig még 2 sporit szúrok ki magam előtt, de ekkor már érzem, hogy kizsigereltem magam, görcsközeli állapotban a vádlim. 5x perc alatt értem fel ide, ami megint tovább faragja lehetséges álomidőmet. De egyre jobban tompulok, s a köves lefelén a fáradtság és a laposodó léptek aztán meg is hozzák a várt eredményt. Egy pillanatnyi figyelmetlenség, s egy spori mellett hatalmasat zakózok, a vádlim pedig gombóc formát alkotott. Felvettem a szokásos jajveszékelő embriópózom - persze csak halkan, hogy a vérfarkasok fantáziáját meg ne mozgassam - majd némi sziszegés és huhogás után újra talpon vagyok s tolom tovább. Persze nem esett jól :) A térdem már nagyon nehezen tolerálja a köves egyenetlen terepet.
A pataknál kerül elérhető távolságba egy másik spori, akire felérek a faluban.
- Te is hosszú - kérdi, ja mondom.
- Akkor meccselnünk kell!
- Hát ez remek! Ez minden vágyam :))
Ő nyert. A célban hatalmas tapsvihar fogad minket, nagyon jól esik, köszi!
Időm: 7:03 (pb)
HR avg: 156
HR max: 177
Általában nem szoktam alábecsülni magam (lásd korábbi hszem), s ezzel az idővel alaposan megleptem magam. Beépültek a hegyi edzések, a combom egyáltalán nem volt erőtlen, a frissítőim remek munkát végeztek, nélkülük nem lett volna ilyen jó időm. Erőbeosztás aszem okés volt, talán a végén kicsit keveset ittam. Azt tudtam, mi kell a 8 órán belüli teljesítéshez, most már azt is körvonalazódik bennem mi kell ahhoz, hogy 7en belül legyek :)
Szuper futás volt, csodálatos környezetben. Jó pihenést mindenkinek, jövőre ugyanitt!