JB** Creative Commons License 2009.04.18 0 0 1350

Majdnem Gerecse 50

 

Részben Lúdtalp és -balázs- társaságában lenyomtam a Gerecse 50-t versenyen kívül (medvehagyma szedés miatt nem akartam élesben menni a túrán).

Szép volt, jó volt, de elég volt.

Az elején kicsit belekostóltunk a tavalyi T100-ba (baji vh. előtt), majd a BéBu legszebb szakaszába (Vértestolnai emelkedő a baji vh.-t követően), utána a Gerecse oldalában szemben mentünk a Kinizsivel, kis szünet után Bányahegytől újból Kinizsi feeling, ezúttal az irányt is eltalálva.

Mivel Pusztamarótnál ideális medvehagyma lelőhely található, ezért lekapcsolódtam Lúdtalpékról és egy nylonzacskónyit szedtem, amit kézben vittem Koldusszállásig. Ott szerencsére egy biciklis kísérő felajánlotta, hogy leviszi a célba. Újból szabadon futva begyorsultam, rövid távos futót követve Kis réti vadászháztól egyenesen a Turulnak vettem az irányt. A Gerecse 50 utolsó előtti ellenőrző pontját kihagytam, ezáltal vagy 2 kilit és csomó szintet spórolva. De ezt nem bántam, nem esett jól a vége. 1 héttel az idei egyik célversenyem előtt így akaratlanul is megkíméltem magamat, elég kihívás volt a medvehagymacipelős futás és az új cipőm kipróbálása.

 

Mátrabércre vonatkozóan azonban kicsit elgondolkodtam a célidőn. Egyrészt az új cipőt be merjem vetni vagy sem (új márka miatt máshova terhelt, kérdés, hogy 56 kilin mit szólna ehhez a lábam), másrészt nem ment olyan könnyen ez a bő 45 kilis futás (ráadásul lájtosra vettem, tehát a tempón sincs mit lazítani).

 

A szervezés elég jó a Gerecsén, de a nagyszámú induló miatt érdemes korán, legkésőbb fél 7-kor elindulni.

A többiek jót futottak, Lúdtalpék nem nyírták ki egymást, pedig a Mátrabérc közelsége miatt ebben nagyon is reménykedtem :-), Fridman pedig igen jó időt tepert (4 óra 20 perc).