ejjkukk Creative Commons License 2009.04.17 0 0 68

Gondolom ez tényleg csak akkor működik, ha elmész és levédeted a kreálmányod.

A védelmi idő meg szerintem nagyon nem egyértelmű és ráadásul kicsit megkérdőjelezem ezt az eljárást: Annak idején nekem azt magyarázták, hogy a terveimet védessem le: menjek el közjegyzőhöz, meg ügyvédhez, hogy tényleg le legyen fixálva a dolog! Nos nem tudom ki, hogy van vele, de nekem ehhez képest rengeteg ötletem van. Mármint ha mindet végigtolnám ezen az eljáráson, akkor nemhogy hasznom nem lenne a termékeimen, de súlyos adóságokba kellene vernem magam!

Mindezt úgy, hogy mondjuk 5 év múlva ismét végig kell járni ezt az utat, mert nem akarom, hogy közkinccsé váljanak az alkotásaim!

Jól értem én ezt?

 

És reagálnék Pihe az elsőző hozzászólásodhoz is:

Az tényleg az enyém, amit kitaláltam! A saját tulajdonom, mindaddig, amíg valaki azt el nem kezdi helyettem értékesíteni! Merthogy a probléma konkrétan ez! És akkor lehet azt venni, hogy van 1 darab akármim, amit képeken megmutatok nektek, bizalomból. Bizonytalankodom, hogy csináljak-e többet, mert még nem döntöttem el: eladható-e, tényleg tetszik másoknak, megéri-e .... stb. Pár nappal később meglátom, hogy valaki ugyanilyet árul és pénzt keres vele. Holott az én ötletem, a saját tulajdonom!  A másik gyorsabb volt és nem hezitált! Cselekedett! Ilyenkor spec nekem már eszembe sem jut, hogy eladjak bármit is! Még a végén én tűnnék a másolónak!